Atac la Paris în fața unui spital centru de vaccinare

Posted on apr. 12 2021 - 4:55pm by petre

Două persoane au fost împușcate, luni, în fața unui spital din Paris, a declarat agenției Reuters o sursă din cadrul poliției din capitala Franței.

Potrivit sursei, una dintre persoane a murit iar alta este rănită și tratată la spitalul Henry Dunant, unitatea medicală în fața căreia a fost împușcată.

Atacatorul a fugit pe o motocicletă, a spus sursa Reuters, adăugând că la acest moment nu se știe nimic despre motivația atacului armat.

Televiziunea franceză BFM a transmis că cel ucis este un bărbat, iar persoana rănită este o femeie, angajată de spital ca agent de securitate.

UPDATE 16.50 Incidentul armat nu a fost un atac terorist, pare a fi o reglare de conturi – a declarat primarul Arondismentului 16 din Paris.

UPDATE 16.11 „Am auzit împușcături și am văzut un tip (cu o bluză) cu glugă și am văzut și un om la pământ”, a declarat BFM administratorul unui restaurant aflat chiar în fața locului unde s-a întâmplat. Șocat, martorul l-a văzut pe atacator cum a înaintat, iar „tipul aflat la pământ a primit două gloanțe în cap de la mică distanță”. „Apoi, tipul care a tras a plecat cu foarte mult sânge rece, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. La 500 de metri îl aștepta un scuter”, a mai povestit martorul.

Spitalul, amplasat în arondismentul 16, unul în care locuiesc în general persoane cu venituri mari, este și centru de vaccinare contra Covid-19.

Comments

comments

About the Author