Atac ca în filme pe autostradă în Italia cu bombe și focuri de armă

Posted on iun. 16 2021 - 3:26pm by petre

Un atac cu explozibili și împușcături a avut loc luni, pe Autostrada A1 care leagă Modena de Bologna, în Italia.

Hoții au vrut să jefuiască o mașină blindată de transport valori.

Aceștia au pus cuie pe asfalt, au incendiat mai multe autoturisme și au folosit arme de foc. Potrivit autorităților, jaful a eșuat, însă hoții au reușit să scape. Din fericire, nu au fost răniți, scrie La Stampa.

Hoții înarmați au pus mai întâi cuie pe carosabil pentru a opri traficul și mașina blindată.

Apoi, pentru a crea o diversiune și a împiedica accesul forțelor de securitate la mașina pe care vreau să o jefuiască au amenințat cu arma mai mulți șoferi, forțați să iasă din mașinile lor care au fost incendiate. În total, șase mașini au ars. Apoi au forțat doi șoferi de camioane să blocheze drumul cu TIR-urile lor.

Martorii au auzit câteva explozii și câteva împușcături, însă, potrivit autorităților, nu au fost răniți. O coloană de fum de pe autostradă a fost vizibilă de la câțiva kilometri distanță, porțiunea de autostradă a fost închisă în ambele direcții și traficul a fost deviat pentru a permite intervenția autorităților.

Ceva a mers însă prost în planul atacatorilor și nu au reușit să jefuiască mașina de valori. Presa din Italia scrie că hoții au tras în geamul blindatei dar nu au reușit să îl spargă, iar cei doi agenți de securitate s-au baricadat în interior, refuzând să deschidă ușile și, prin urmare, să permită accesul hoților la bunuri (autoritățile nu au precizat ce conținea transportul).

Hoții au fugit cu două maşini albe în direcţia Bologna, fiind căutați de polițiști.

Comments

comments

About the Author