Ard zeci de hectare în Apuseni! VIDEO

Posted on iul. 27 2022 - 7:47pm by petre

 

Pompierii bihoreni s-au luptat timp de aproape 10 ore cu un incendiu izbucnit la o pășune comunală de pe raza localității Pietroasa.

Județul Bihor (Parcul Natural Apuseni) – 25-27 iulie || peste 110 hectare afectate
⚠️ Se recomandă ferm evitarea utilizării focului deschis, incendierii miriștilor și aruncării țigărilor la întâmplare. Vegetația uscată, temperaturile ridicate și vântul activ determină o propagare rapidă a focului.
sursa: Bogdan Dumitraș / ISU Bihor

 

Incendiul a avut loc luni, 25 iulie și s-a soldat cu arderea unei suprafețe de circa 40 de hectare de vegetație uscată.

 

„În urma incendiilor, a ars o suprafață de aproximativ 100 de hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, de pe terenuri virane, pășuni comunale, livezi și păduri. Cel mai mare incendiu de vegetație uscată s-a produs în localitatea Șușturogi, unde au ars aproximativ 70 hectare vegetație uscată și 1 hectar de pădure”, transmite sergent major ISU Crișana, Alina Butaci.

„Timp de aproximativ 10 ore, pompierii militari, alături de membri ai Serviciului pentru Situații de Urgență Pietroasa, au acţionat cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi de cauciuc, vermorele cu apă și alte mijloace specifice unor astfel de intervenții) pentru stingerea focarelor de incendiu, operaţiunea fiind deosebit de dificilă din cauza configurației terenului (pante abrupte, teren accidentat) și vizibilității reduse”, transmite sergent major ISU Crișana, Alina Butaci.

În cadrul acțiunilor de intervenție, pompierii militari au reușit să împiedice extinderea flăcărilor la pensiunile turistice din vecinătatea pășunii afectate.

„Sursa probabilă a incendiului este focul deschis în spații deschise”, precizează pompierii.

 

 

 

Comments

comments

About the Author