Alertă! Rusia și Ucraina au ajuns la un acord parțial, pentru crearea unor convoie umanitare pentru evacuarea civililor

Posted on mart. 3 2022 - 8:03pm by petre

Acord pentru coridoare umanitare de evacuare a civililor. Putin susține că „operațiunea militară specială” merge conform planului.

Război Rusia – Ucraina, ziua 8. Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson.

Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse.

Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. Între timp, rușii și ucrainenii negociază din nou, în Belarus. Joi seara, Vladimir Putin a transmis un mesaj populației: „operațiunea militară specială merge conform planului”, i-a asigurat el pe ruși.

Rusia forțează cucerirea a două oraşe-cheie din Ucraina, pe care le-a încercuit

Bombardamentele de artilerie ale Rusiei au crescut în ultimele 24 de ore și luptele aprige continuă. Potrivit New York Times,

Hersonul a fost capturat de ruși, după o săptămână de la începerea războiului.

Trupele ruse ar fi intrat cu forța în clădirea consiliului, a anunțat primarul orașului din nord-vestul peninsulei Crimeea.

 

Organizația Națiunilor Unite a votat cu o majoritate covârșitoare pentru o rezoluție care condamnă invazia Ucrainei, cerând retragerea imediată a trupelor militare ruse de pe teritoriul vecin.

Aproape un milion de oameni au fugit din Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia joia trecută. Polonia a primit mai mult de jumătate din refugiaţi.

În sudul Ucrainei, sunt temeri că sute de oameni au murit în Mariupol, bombardat masiv de ruşi. În nord-est, au fost mai multe tiruri de rachete şi lovituri aeriene în Harkov, asupra sediului Poliţiei regionale şi a clădirii Universității Naționale Karazin. Anterior, parașutiștii ruși au aterizat în oraș și au început să lupte pentru preluarea controlului.

Peste 350 de civili ucraineni au fost uciși și peste 2.000 au fost răniți până acum în timpul invaziei, potrivit serviciului de urgență al Ucrainei. ONU a raportat cel puțin 136 de civili morţi, dar a avertizat că bilanțul este probabil „mult mai mare”.

O nouă rundă de negocieri pentru pace între ruşi şi ucraineni, în Belarus.

– Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2, ZIUA 3, ZIUA 4, ZIUA 5, ZIUA 6 şi ZIUA 7.
RECLAMĂ

UPDATE 19:45. Rusia şi Ucraina au ajuns la un acord pentru crearea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor

00:03
Kievul și Moscova au convenit să continue negocierile, a treia rundă este planificată să aibă loc cât mai curând posibil, a declarat un consilier al șefului biroului lui Zelenski. El a menționat că partea ucraineană „nu a primit rezultatele pe care le aștepta”.

 

Vladimir Putin a declarat, la Consiliul de Securitate al Federației Ruse, că „operațiunea militară specială” din Ucraina merge conform planului și calendarului stabilit. Liderul de la Kremlin a ținut un moment de reculegere în memoria soldaților ruși uciși în conflict și le-a promis familiilor acestora că le va sprijini cu bani.

„Nu voi abandona niciodată convingerea mea că rușii și ucrainenii sunt un singur popor, dar bătălia arată că ne luptăm cu neo-naziști”, a declarat Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a acuzat Ucraina că folosește civili și străini drept „scuturi umane”.

„Ofițerii și soldații noștri se luptă pentru Rusia, pentru o viață pașnică în Donbass și Luhansk, pentru denazificarea și demilitarizarea Ucrainei. Nimeni să nu ne amenințe, nici cu armele nucleare. Oamenii noștri sunt mândri de forțele armate. Operațiunea specială se desfășoară conform planului. Toate obietivele setate în timpul operațiunii sunt îndeplinite cu succes”, a declarat președintele, la Consiliul de Securitate al Federației Ruse.

Putin a promit banii pentru familiile militarilor ruși uciși în Ucraina
Acesta a promis că familiile militarilor ruși uciși în bătăliile din Ucraina vor primi 7 milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 65.000 de dolari.

„Soldații ruși și ofițerii se comportă curajos, ca niște eroi. Forțele noastre armate înțeleg pentru ce luptă și știu că au dreptate, dându-și viața pentru a-și salva camarazii. În bătălii armata și miliția din Donbass au demonstrat eroism”, a mai spus Putin.

 

Comments

comments

About the Author