Alertă de vreme severă! A fost emis cod ROȘU

Posted on mai 19 2021 - 1:03pm by petre

Ploile nu se opresc nici în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie tocmai a emis două avertizări cod galben şi portocaliu de vreme rea, valabile până vineri seară, în mai bine de jumătate de ţară.

Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină şi vijelii în mai bine de jumătate de ţară. Vreme severă în 27 de județe

Astfel, potrivit meteorologilor, avertizarea cod galben este în vigoare miercuri, de la ora 17.00, până vineri la ora 11.00.

Alerta anunţă ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali.

Potrivit avertizării ANM, astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp.

 

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

19 județe, sub avertizare cod portocaliu de vilejii
Avertizarea cod portocaliu vizează 19 județe și va fi în vigoare miercuri de la ora 17.00 până vineri la ora 11.00.

 

Județele vizate sunt Harghita, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

 

 

Comments

comments

About the Author