Alertă! Banatul sub COD PORTOCALIU

Posted on sept. 24 2023 - 9:46am by petre

🟠 ⛈️ În perioada 24.09.2023, ora 13:00 – 25.09.2023, ora 10:00, la nivelul județului Timiș este în vigoare un 𝐂𝐨𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮 de averse torențiale în cantități însemnate de apă de 40…50 l/mp.

Pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de această avertizare meteorologică, ISU Timiș a dispus următoarele:

– ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor meteorologice primite;
– înștiințarea autorităților din cadrul unităților administrativ teritoriale pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situații de urgență, precum și alte autorități cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență;
– alertarea la nivelul fiecărei subunități de intervenție a unei ture de serviciu;
– prealarmarea Grupei operative de la nivelul Centrului Operațional Județean.

Recomandări pentru populație:

❗Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă s‌i nu vă apropiați de malurile acestora.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

📲 https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Comments

comments

About the Author