ADID Timiș a obținut finanțare în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului

Posted on apr. 4 2024 - 2:31pm by petre

 

Au fost aprobate cele  2 (două) cereri de finanțare depuse de ADID Timiș în mai 2023 în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului – finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu.

ADID Timiș a depus 2 (două) proiecte în cadrul acestui Program, unul pentru Municipiul Timișoara și unul pentru 46 de localități din județ, respectiv: Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Balinț, Banloc, Becicherecu Mic, Bethausen, Bârna, Cenad, Checea, Coșteiu, Criciova, Denta, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fârdea, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Jebel, Livezile, Mașloc, Margina, Mănăștiur, Moravița, Nădrag, Nițchidorf, Orțișoara, Otelec, Peciu Nou, Pietroasa, Pișchia, Racovița, Saravale, Satchinez, Șag, Tomnatic, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Valcani, Voiteg.

„Cu bucurie È™i determinare, împărtășim vestea că am fost selectaÈ›i drept câștigători în cadrul acestui Program. Ieri, am primit confirmarea că cele două cereri pentru proiectele depuse de noi au fost aprobate, fiind primele noastre victorii în această importantă componentă de informare. DeÈ™i valoarea alocată pentru aceste proiecte este de 423.325,16 lei, nu ne lăsăm descurajaÈ›i de acest aspect.Ne angajăm ferm să depunem toate eforturile necesare pentru implementarea cu succes a proiectelor. Chiar dacă sumele solicitate au fost diminuate, ne străduim să suplimentăm categoriile de cheltuieli  care nu au fost acceptate ca fiind eligibile prin alte modalități, astfel încât Proiectele să atingă scopul final – informarea elevilor cu privire la colectarea separată a deÈ™eurilor È™i dotare unităților È™colare  cu recipienÈ›i de colectare tip set, atât în municipiul TimiÈ™oara cât È™i în celelalte localități care au răspuns pozitiv apelului nostru. Această recunoaÈ™tere reprezintă o validare a dedicării noastre față de protecÈ›ia mediului È™i ne motivează să continuăm să luptăm pentru un viitor mai durabil È™i mai sănătos pentru toÈ›i” – transmite Cristian MoÈ™, PreÈ™edinte ADID TimiÈ™.

Scopul Proiectelor este creșterea gradului de informare-conștientizare în rândul elevilor asupra gestionării deșeurilor, prin formarea unor aptitudini proactive față de mediul înconjurător, de la colectarea separată a deșeurilor și până la reciclare.

În cadrul Proiectelor, se vor realiza și distribui  materiale tipărite și audiovizuale (pliante, roll-up, banner,  materiale audiovizuale-spot de  informare) și se vor dota unitățile de învățământ cu recipiente de colectare separată a deșeurilor tip ,,set,, cu 3 compartimente (marcate explicit pentru hârtie/carton, plastic/metal, rezidual) , care vor fi amplasate pe holuri școlilor.

 

Comments

comments

About the Author