Adevar Compasiune – Toleranta, o expozitie despre crimele impotriva constiintei

Posted on sept. 23 2010 - 3:13pm by petre

Expozitia internationala de arta Adevar Compasiune – Toleranta a fost prezentata in peste 40 de tari si 200 de orase din lumea intreaga, de la debutul sau in iulie 2004 la Rayburn House, in cladirea Congresului SUA din Washington, D.C., se afla acum la Timisoara, pentru a saptea vizita in Romania.

Expozitia Adevar Compasiune – Toleranta este o colectie de picturi si sculpturi create de un grup international de artisti consacrati. Punctul central al acestei expozitii este cresterea nivelului de constiinta cu privire la crimele persecutiei si torturile contra pasnicei practici de meditatie Falun Dafa.
Artistii spera ca prin expunerea acestor imagini in fata comunitatii internationale vor putea opri persecutia si salva vieti nevinovate.
Falun Dafa (sau Falun Gong) este o disciplina a mintii si corpului cu adanci radacini in cultura traditionala chineza. In iulie 1999, conducatorul Partidului Comunist Chinez, drept raspuns la popularitatea crescanda a Falun Dafa, a scos-o in afara legii in China, initiind o persecutie globala contra acestei practicii spirituale. Patru artisti dintre cei ale caror lucrari sunt expuse in cadrul expozitiei au fost torturati si batuti de catre autoritatile chineze. Gratie eforturilor prietenilor, familiei si oficialilor din guvernele straine, trei dintre ei au fost eliberati, unul fiind inca detinut in China. Cand stirile privind tortura acestor artisti si a altor practicanti Falun Dafa din China au ajuns la comunitatea internationala, alti artisti au fost si ei miscati si au vrut sa-i ajute.
Aceasta persecutie sistematica din China s-a agravat in cei aproape zece ani care au trecut. Familii au fost distruse, parinti au disparut lasand copii orfani. In 2006 a fost dezvaluit de surse independente ca practicantii Falun Dafa erau ucisi nu numai pentru credinta lor, dar si ca guvernul comunist chinez crease o intreaga industrie pe piata neagra a traficului de organe, pentru a face profituri din moartea acestor oameni nevinovati.
Lucrarile de arta expuse transmit un mesaj inaltator de compasiune si toleranta in mijlocul durerii si agoniei. Este un act de curaj fara compromisuri ce expune trista realitate a unei campanii de genocid organizata si sustinuta la nivel de stat, care trebuie sa inceteze.

Comments

comments

About the Author