Acuzații grave – O pacientă spune că a fost închisă într-un container Covid, fără apă, mâncare sau medicamente

Posted on apr. 2 2021 - 5:53pm by petre

Este anchetă penală pentru neglijenţă în serviciu şi lipsire de libertate în mod ilegal la Spitalul din Giurgiu, unde o pacientă acuză că a fost abandonată într-un container COVID, fără apă, mâncare sau medicamente, fiind suspectă de infecţie cu SARS-CoV-2.

Petrică Marius Popa, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a declarat, vineri, pentru Aleph News, că dosarul de cercetare penală este în lucru.

„E un dosar în lucru, există prezumţia de nevinovăţie. Sunt doar verificări, adică trebuie văzut cu suspecţii, cu persoanele şi să stabilim în continuare, să vedem ce responsabilităţi existau şi dacă s-au încălcat anumite responsabilităţi”, a spus Popa.

Faptele de care este acuzat personalul medical din Giurgiu s-ar fi petrecut în vara anului 2020, când femeia s-a dus la spital şi a fost lăsată în container fără apă, mâncare sau tratament mai multe ore, până când a venit rezultatul testului COVID-19.

Ancheta este desfăşurată pentru neglijenţă în serviciu şi lipsire de libertate în mod ilegal, patru persoane – medici şi infirmiere – fiind puse sub urmărire, însă niciuna nu are calitate de suspect.

sursa: Aleph News

Comments

comments

About the Author