A reînceput nebunia COVID în China – închiși în case, luați cu forța și izolați în containere, oamenii au răbufnit și luptă cu autoritățile VIDEO

Posted on apr. 16 2022 - 8:04pm by petre

O filmare postată pe rețelele de socializare arată ciocniri violente între civili și polițiști îmbrăcați în combinezoane în Shanghai, oraș care se confruntă cu un nou val COVID. Incidentul a fost filmat într-un complex rezidențial din care oamenii au fost evacuați, pentru ca locuințele lor să fie transformate în spații de carantinare, potrivit The Guardian și BBC.

Shanghai, un megaoraș cu o populație de 25 de milioane de locuitori și principalul centru financiar al Chinei, se confruntă cu cel mai mare focar de COVID din țară de când virusul a fost raportat prima dată în orașul Wuhan, în urmă cu doi ani.

Zilnic, în oraș sunt raportate peste 20.000 de cazuri de coronavirus, iar autoritățile au impus un lockdown strict.

Lumea e închisă în case, iar cei care sunt testați pozitiv sunt luați cu forța de autorități și plasați în carantină instituționalizată, pentru a limita cât mai mult răspândirea virusului în oraș.

Iar pentru că spațiile de carantinare sunt insuficiente, anumite zone rezidențiale sunt evacuate pentru a fi transformate în noi astfel de centre.

În timpul unei astfel de evacuări a fost filmată ciocnirea între locuitorii nemulțumiți că sunt scoși din case și polițiștii trimiși să gestioneze situația.

 

Modul în care autoritățile gestionează focarul de coronavirus sin Shanghai a stârnit nemulțumiri la adresa conducerii locale și se dovedește un test major al angajamentului Beijingului față de politica sa strictă „Zero COVID”, scriu publicațiile britanice.

Locuitorii care au fost închiși în propriile case ori în unitățile de carantinare de la sfârșitul lunii martie s-au plâns frecvent de lipsa alimentelor și de agresivitatea polițiștilor.

 

Comments

comments

About the Author