A fost lansată prima mașină electrică românească – costă puțin și poate multe

Posted on dec. 12 2023 - 11:29pm by petre

Noul brand Allview Auto a fost prezentat împreună cu primul produs – CityZEN – primul autoturism electric românesc ce poate fi condus de la vârsta de 16 ani.


Conform unui comunicat de presă oficial, Allview Auto reprezintă noua linie de business sub umbrela brandului Allview, ce se află în centrul eforturilor companiei de a aduce o alternativă sustenabilă, accesibilă și eficientă la mobilitatea urbană. Designul și tehnologiile folosite la mașini sunt realizate în colaborare cu producători globali de mașini electrice, pentru a garanta clienților o combinație ideală de performanță, siguranță și fiabilitate.

„Alegerea noastră de a intra în industria auto, se datorează nivelului ridicat de inovare și a posibilității de a ne diferenția într-un sector tradițional. Prin adăugarea de elemente tehnologice, cum ar fi sistemele de infotainment, asistența la conducere și conectivitate, putem aduce valoare adăugată, contribuind astfel la transformarea modului în care oamenii interacționează cu mașinile lor. Suntem conștienți că investițiile în dezvoltarea mașinilor electrice și adaptarea lor joacă un rol semnificativ în reducerea emisiilor de carbon și în atingerea obiectivelor de mediu. Ne angajăm să aducem beneficii societății și să promovăm progresul în ansamblu.”

Formatul roților este 155/65 R13.
Oferă o serie de dotări de segment superior, rămânând totuși accesibil:
Singurul sistem de camere din piață, cu vedere panoramică la 360 de grade, din categoria sa.
Cockpit digital format din două ecrane de 10.25 inchi fiecare.
Volan multifuncțional (comenzi audio, volum, preluare/închidere apel, etc).
Airbag pentru șofer și caroserie parțial construită din oțel rigid.
Sistem de monitorizare a presiunii în pneuri.
Selector de viteze cu mod SPORT.
Portbagaj voluminos, ideal pentru serviciile de curierat la comandă.
Închidere centralizată cu telecomandă pe cheie.
Oglinzi retrovizoare electrice.
Închiderea și deschiderea geamurilor prin telecomandă.
etc.

CityZEN are un consum declarat de 8 kW/100km și o autonomie de până la 170 km WLTP în ciclu urban. Sub capotă se află un motor electric ce produce 13 kW (18,5 CP) ce poate duce mașina până la o viteză maximă de 90 de km/h. Mașina cântărește 795 de kg (cu baterie) și un ampatament de 2050 de mm.

Allview CityZEN va costa 7.990 EUR (TVA inclus)
Modelul electric dispune sistem de camere cu vedere panoramică 360°, sistem de infotainment cu două ecrane color de 10.25 inch fiecare, comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare / închidere apel), iar la capitolul siguranță merită amintit că CityZEN dispune de airbag pentru șofer și caroserie cu întărituri din oțel. De asemenea, micuța mașină electrică are senzori pentru detectarea presiunii din pneuri.

 

Comments

comments

About the Author