Ziua Portilor Deschise la Centrul de Zi Alzheimer

Posted on sept. 21 2010 - 11:25am by petre

Momente deosebite pentru bolnavii de Alzheimer din Timisoara. Marti, cu ocazia Zilei Internationale Alzheimer, batranii timisoreni suferinzi de aceasta boala au avut parte de mai multe surprize din partea celor de la Centrul de Zi Alzheimer de pe strada Vasile Alecsandri nr. 6.

Pentru inceput, mai multi specialisti s-au intalnit sa vorbeasca despre noutatile din domeniul social si medical si sa lanseze proiectul Impreuna pentru sanatate mintala, un proiect prin care se incearca sa se creeze o egalitate a accesului la serviciile de asistenta sociala a persoanelor varstnice din orasul de pe Bega.
Mai mult, batranii care doresc mentinerea in stare cat mai buna a memoriei pot participa, pe baza de programare, la exercitii de stimulare cognitiva, exercitii psihomotrice individuale si de grup, precum si la activitati de constientizare a bolii si teste de depistare, in fiecare marti si joi, intre orele 15 17. Pentru persoanele suferinde de Alzheimer au pregatit cateva surprize si doua studente de la Conservatorul de Muzica, care i-au incantat pe cei prezenti cu scurte momente artistice.
Putin dupa ora 14, prin Ziua portilor deschise, timisorenii au putut cumpara produse realizate din materiale reciclabile de beneficiarii Centrului de Zi. Aceeasi expozitie va putea fi vizionata si la Info Centrul Turistic de pe strada Alba Iulia.

Comments

comments

About the Author