Zilele muzicale George Enescu la Timisoara

Posted on sept. 17 2010 - 4:50pm by petre

In acest an, Zile muzicale George Enescu se vor desfasura in perioada 21-26 septembrie, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Trei spectacole sunt pregatite cu aceasta ocazie iubitorilor de muzica buna din Timisoara.


Evenimentul va debuta marti seara, de la ora 19, cu un recital de violoncel si pian sustinut de violonista Alexandra Gutu si pianistul Dragos Mihailescu. Din programul propus spre auditie de cei doi muzicieni fac parte Sonata in sol major op. 65 de Fr. Chopin si Sonata a II-a in do major op. 26 nr. 2 de G. Enescu.
Cea de-a doua zi a evenimentului muzical va avea loc vineri, 24 septembrie, melomanii urbei fiind invitati la un concert simfonic condus de la pupitrul dirijoral de Radu Popa. Solistii concertului vor fi mezzosoprana Katarzyna Sadej, violonistul Gabriel Popa si pianistul german Sontraud Speidel. Din program fac parte lucrari ale compozitorilor George Enescu, Violeta Dinescu, Michael Pepa si Michael Pepa.
Zilele muzicale George Enescu se vor incheia duminica, 26 septembrie, cu un recital sustinut de Trio Contraste, format din interpretii Sorin Petrescu (pian), Ion Bogdan Stefanescu (flaut Muramatsu) si Doru Roman (percutie). Concertul va fi presarat cu momente de lectura: I.B. Stefanescu va recita din propria creatie Poeme nocturne.

Comments

comments

About the Author