Workshop desfășurat în cadrul proiectului Erasmus Biosint la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Posted on oct. 19 2023 - 10:24pm by petre

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este gazda celei de-a treia ediții a workshop-ului desfășurat în cadrul proiectului Erasmus Biosint, care se desfășoară în perioada 17-20 octombrie.

Acest proiect de amploare își propune să dezvolte cooperarea și internaționalizarea în domeniul biomedical în 6 țări partenere: Serbia, Belgia, România, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Albania.

Sub deviza “Întărirea capacității și a suportului digital în educația biomedicală prin internaționalizare”, proiectul Erasmus Biosint a fost inițiat de un consorțiu format din universități de medicină din cele 6 țări partenere și se va desfășura pe parcursul a trei ani, având un buget total de 632.000 de euro.

Obiectivele principale ale proiectului vizează:

1. Evaluarea stadiului actual al internaționalizării în universitățile partenere, cu accent pe domeniul biomedical.
2. Stabilirea strategiei de dezvoltare a internaționalizării, pentru a îmbunătăți colaborarea și schimbul de experiență între universități.
3. Organizarea de noi cursuri pentru studenții internaționali, pentru a promova calitatea educației biomedicale.

Workshop-ul de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a oferit o platformă de discuție și schimb de experiență privind strategia de internaționalizare a universității, prezentarea școlii doctorale, precum și aspecte legate de cercetarea științifică în cadrul cooperării internaționale.

Prin implicarea în proiectul Erasmus Biosint, universitatea de medicină din Timișoara dorește să-și consolideze relațiile la nivel internațional și să promoveze dezvoltarea biomedicală prin intermediul unor inițiative educaționale inovatoare și colaborări fructuoase cu partenerii din celelalte țări implicate.

Comments

comments

About the Author