Weekend cu sute de amenzi, zeci de permise reținute și șoferi băuți pe șosele

Posted on feb. 3 2014 - 11:21am by Diana Vegas

Înzilele de week-end, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 418 sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Politia rutiere

Înperioada 31 ianuarie- 02 februarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, au întocmit 4 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistați sub influența băuturilor alcoolice sau celor care nu posedau permise de conducere.

Au fost aplicate 418 sancțiuni contravenționale, dintre care 200 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 57 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Au fost reținute în vederea suspendării  40 de permise de conducere, pentru conducerea autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice, neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric și depășirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Însăptămâna care tocmai a început, polițiștii vor desfășura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

DEPISTAÅ¢I LA VOLAN SUB INFLUENÅ¢A BĂUTURILOR ALCOOLICE

Doi bărbați au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 01 februarie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii orașului Deta au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe raza localității Jamu Mare.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat căB. Răzvan, de 38 de ani, din Jamu Mare, a condus un autoturism pe raza localității Jamu Mare, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.

ÃŽntrucât șoferul emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de  1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, fiind verificat în baza de date, polițiștii au stabilit căB. Răzvan nu posedăpermis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Încauzăa fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoanăcare nu posedăpermis de conducere și conducerea unui autoturism de către o persoanăcu o îmbibație alcoolicăpeste limita legală.

Încursul nopții de 01 spre 02 februarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii orașului Buziaș au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Principalădin oraș.

ÃŽntrucât șoferul V. Sorin, de 37 de ani, din Buziaș, emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Încauzăa fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoanăcu o îmbibație alcoolicăpeste limita legală.

Comments

comments

About the Author