Weeekend cu accidente, permise reținute și sute de amenzi pe șoselele Timișului

Posted on feb. 24 2014 - 10:54am by petre

Înzilele de week-end, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 505 sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Înperioada 21 – 23 februarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, au întocmit 23 de dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistați sub influența băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum și celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Au fost aplicate 505 sancțiuni contravenționale, dintre care 323 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 47 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Au fost reținute în vederea suspendării 30 de permise de conducere, pentru conducerea autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice, neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric și depășirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Însăptămâna care tocmai a început, polițiștii vor desfășura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

La data de 22 februarie a.c.,  în jurul orei 11.50, polițiștii l-au depistat pe C. Marian, de 25 de ani, din Timișoara, în timp ce conducea un moped neînmatriculat pe D.J. 693 B, pe raza localității Cebza.
Înurma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au mai constatat cășoferul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Înjurul orei 23.45, polițiștii l-au depistat și pe K. Mihai, de 22 de ani, din comuna Cărpiniș, în timp ce conducea, pe D.J. 693, un autoturism neînmatriculat în vederea circulației pe drumurile publice, având numerele de înmatriculare provizorie expirate.
Procedând la verificarea șoferului în baza de date, polițiștii au mai constatat căacesta nu posedăpermis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Înambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

DEPISTAÅ¢I LA VOLAN SUB INFLUENÅ¢A BĂUTURILOR ALCOOLICE

Polițiștii Serviciului Rutier – Compartimentul Accidente Grave au depistat mai mulți șoferi în timp ce conducea autoturisme pe drumurile publice, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Înnoaptea de 22 spre 23 februarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Compartimentul Accidente Grave au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe D.J. 591, pe raza localității Cenei.

ÃŽntrucât conducătorul auto, H. Ioan, de 37 de ani, din localitatea Rudna, emana halenăalcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

~
Încursul aceleiași nopți, în jurul orei 04. 30, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Calea Aradului, din Timișoara, un alt autoturism.

Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto, N. Iulian, de 35 de ani, din localitatea Carani, cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

~
Înjurul orei 04.45, polițiștii l-au depistat și pe A. Dorin, de 32 de ani, din localitatea Corni, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mehadia, din Timișoara, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Înurma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întoate trei cazurile șoferii au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit pe numele conducătorilor auto dosare penale.

ACCIDENT RUTIER

Doi bărbați, de 22 și 49 de ani, au fost accidentați grav, pe D.N. 6, în urma unui accident rutier, produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum.

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe D.N. 6.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit căB. Emanuel, de 34 de ani, din Lugoj, a condus un autoturism pe D.N. 6, dinspre Timișoara spre Lugoj, iar la km 502, în intersecția cu sens giratoriu, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, carosabilul fiind umed și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de S. Petar, de 49 de ani, din Bulgaria.

Înurma accidentului a rezultat rănirea gravăa șoferului S. Petar și a lui S. Hristo, de 22 de ani, din Bulgaria, pasager în același autoturism.

Încauzăa fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporalădin culpă.

Comments

comments

About the Author