Vremea extremă lovește puternic Italia

Posted on mai 12 2023 - 6:47pm by petre

Vremea face ravagii in Italia, fiind furtuni, rafale de vant si ninsori puternice la mare altitudine. In anumite zone rafalele de vant au ajuns la 90 de kilometri pe ora.

Provincia Emilia – Romagnia este cea mai afectata si a fost emisa alerta rosie de inundatie. In zona Modena mai multe poduri au fost inchise, din cauza raului Secchia. Trenurile nu au mai circulat pe ruta Bologna-Rimini timp de 12 ore, arata Il Fatto Quotidiano.

Din cauza problemelor din Marche, o parte dintr-o autostrada a fost inchisa. In Toscana a fost cod galben de vreme rea, ceea ce a creat probleme pe aeroportul din Florenta, iar grindina a produs pagube in Puglia, Taranto si Bari.

Maurizio Mainetti, director al Agentiei pentru Protectia Civila din Emilia-Romagna, a transmis ca ce este mai rau inca nu a trecut. Pe langa pompierii si fortele de ordine care au intervenit in zona, au ajuns si 200 de voluntari.

In Modena mai multe persoane au fost evacuate. In Valsamoggia, in urma unor alunecari de teren, au fost inchise mai multe drumuri. In Cesena scolile sunt inchise marti.

 

Comments

comments

About the Author