VREMEA de Paște și de 1 Mai

Posted on mart. 21 2014 - 11:40am by petre

Temperaturile vor scădea în aprilie fațăde cele înregistrate în aceste zile, în timp ce luna mai va fi una ploioasăîn mare parte a țării, a declarat vineri directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

Înaceste zile, vremea este destul de caldă, fiind posibil ca în weekend temperaturile maxime sădepășească22 și chiar 24 de grade în sudul și vestul țării. Acest lucru constituie o abatare fațăde norma climatologicăa aceste perioade, de pânăla 10 grade în sus, a explicat Florinela Georgescu.

Ea a atras atenția căaceastăperioadănu va dura mult, pentru căde duminicăsunt așteptate ploi în vestul, nordul și centrul țării, iar temperaturile vor înregistra o scădere în medie de 6-8 grade, ajungând la cele normale pentru aceastăperioadă.

Înluna aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de norma climatologică(maxime 20-25 de grade), posibil mai coborâte în regiunile sudice, astfel căde Paște nu sunt așteptate temperaturi atât de ridicate ca în aceste zile, iar deocamdatănu existăvreun semnal căse vor produce evenimente deosebite, a precizat Florinela Georgescu.

Nici luna mai nu va aduce temperaturi foarte ridicate, acestea fiind de asemenea aproape de normal și mai scăzute în nord și centru.

Din punctul de vedere al precipitațiilor, în luna aprilie se va înregistra un excedent în special în vestul și centrul țării, iar luna mai se anunțăploioasăîn mare parte a țării.

Îngeneral, în luna mai se pot înregistra precipitații de 70 de litri pe metru pătrat, iar în anul acesta s-ar putea ca în unele zone săse acumuleze cantități de apămai importante. Acestea ar trebui săse acumuleze într-un timp mai lung pentru a nu se înregistra inundații, a mai spus Florinela Georgescu.

Pe de altăparte, directorul executiv al ANM a atras atenția căiarna a fost anormal de caldăși lipsităde precipitații, iar o perioadăcu precipitații este binevenită.

Înceea ce privește perioada verii, primul semnal nu este foarte încurajator, întrucât se pare cănu vor fi foarte multe precipitații și este posibilăinstalarea secetei în diverse regiuni.

De asemenea, existăposibilitatea unor perioade de vreme canicularăîn unele zone ale țării, de obicei fenomenul înregistrându-se în regiunile de câmpie din sudul și vestul țării, a mai spus Florinela Georgescu.

Comments

comments

About the Author