Viitura a măturat zeci de gospodării din Banat

Posted on iun. 22 2020 - 10:40pm by petre

Imagini teribile au fost surprinse azi în Oravița, oraș din Caraș-Severin.

Apa s-a scurs de pe versanți și a inundat opt străzi din localitate și trei străzi în Ciclova Montană.

30 de gospodării din Oravița, 6 din Ciclova Montană și două din Ciclova Romană sunt afectate de inundații. Drumul Județean 571J a fost acoperit de aluviuni și este blocat între Ciclova Romană și Ciclova Montană.

Echipaje de poliție dirijează circulația în zonă. S-a format un adevărat râu pe străzile din Oravița, unde oamenii au rămas blocați în case, din cauza scurgerilor de pe versanți. Apa a invadat opt străzi în Oravița și trei în Ciclova Montană. Pompierii au primit apeluri de ajutor și de la localnicii din Ciclova Română. Deocamdată nu se pune problema de evacuări, susțin reprezentanții ISU Caraș-Severin. ”Toate echipajele de la secția de pompieri din Oravița sunt în teren, împreună cu reprezentanții autorităților publice locale.

De la detașamentul din Reșița au plecat mai multe forțe.

Avem în jur de 30 de pompieri militari în teren. Au fost scurgeri de pe versanți, s-a revărsat și pârâul Oravița, dar problemele sunt de la scurgerile de pe versanți. Am avut două persoane evacuate dintr-o parte a gospodăriei în altă parte, pentru că nu era sigur unde stăteau”, ne-au declarat reprezentanții ISU Caraș-Severin. Pompierii din Reșița au mers spre Oravița și cu două motopompe remorcabile și șase transportabile, dar intervin și salvatorii din oraș cu cele pe care le au în dotare. În Caraș-Severin este în vigoare un cod portocaliu de ploi până marți la ora 10, iar de marți intră în vigoare un cod galben.

sursa: Libertatea

Comments

comments

About the Author