VIDEO! Peste 2200 de monede și alte obiecte de patrimoniu, ridicate de la căutătorii de comori

Posted on oct. 20 2014 - 6:04pm by petre

Peste 2200 de monede și alte obiecte susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, precum și mijloace informatice de stocare a informațiilor au fost ridicate de polițiștii de investigații criminale din Timiș, în urma a 15 percheziții efectuate în 6 județe.

Astăzi, 20 octombrie,  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., au efectuat 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș (8), Caraș-Severin (2), Prahova (2), Argeș (1), Constanța (1) și Vrancea (1), la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural.

Acțiunea a vizat 11 persoane cu vârste între 30 și 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deținut și comercializat prin rețeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecții în situri arheologice situate în județele Timiș și Caraș-Severin.

Înurma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2267 de monede, mai multe fragmente ceramice, vârfuri de sulițe din metal, un topor din bronz, un detector de metale, precum și 6 unități de calculator, 1 laptop și 3 tablete.

6 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Timiș pentru audieri, urmând a fi luate măsurile legale.

Încauză, polițiștii continuăcercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

La activități au participat peste 100 de polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, I.P.J. Caraș -  Severin, I.P.J. Prahova, I.P.J. Argeș, I.P.J. Constanța, I.P.J. Vrancea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I..

Comments

comments

About the Author