video GATA! Falcăpoate săfacăfântâna de 5 milioane de euro pe Mureș!

Posted on dec. 7 2013 - 1:15am by petre

Joi, Secția Contencios Administrativ și Fiscal a Curții de Apel din Timișoara s-a pronunțat în dosarul 3220/108/2013, privind recursul declarat de CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI ARAD împotriva unei hotărâri a Tribunalul Arad, care dăduse dreptate Prefecturii Arad în chestiunea proiectului promovat de primarul Gheorghe Falcăde a construi, pe Mureș, o spectaculoasăfântânăartezianăîn valoare de 5 milioane de euro.
images
Practic, prin hotărârea 12786/2013 instanța Curții de Apel dădreptate Consiliului Local și dăundăverde proiectului de construire a fabuloasei fântâni pe Mureș.

„Am câștigat definitiv la Curtea de Apel din Timișoara în procesul pe care l-a intentat Prefectura vizavi de proiectul care prevede construcția fântânii pe râul Mureș„, a declarat presei primarul Gheorghe Falcădupăaflarea sentinței.

Autoritățile locale din Arad intenționeazăsăamenajeze o fântânăarteziană, cu sute de jeturi de apă, bule de săpun și lasere, pe râul Mureș, în zona Ștrandului „Neptun“.

Înproiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate se precizeazăcăfântâna artezianăar urma săfie amplasatăîntre Podul „Decebal“ și podul de pontoane care face accesul la ștrand.

Valoarea investiției a fost estimatăla aproximativ 23.000.000 lei.

Conform studiului de fezabilitate, fântâna artezianăamplasatăpe râul Mureș ar ocupa o suprafațăde 3.000 metri pătrați, având 100 metri lungime și 30 metri lățime.

„Înaceastădelimitare se vor amplasa părțile componente ale fântânii, care împreunăcu efectele unice ale jocului de apă, lumină, muzică, foc, vor da efecte spectaculoase“, se menționeazăîn studiu.

Fântâna va fi prevăzutăcu un mecanism care îi va permite săse retragăla maluri în cazul în care râul Mureșul va deveni navigabil.

Efectele ornamentale ale fântânii vor fi date de 315 jeturi de apă, printre care 4 jeturi de apăcu înălțimea maximăde 3,5 metri, fiecare compus dintr-un jet central, și 5 jeturi rotitoare în jurul celui fix. Ansamblul de jeturi va avea o formăcircularăcare va crea un efect dinamic tip piruetă.

De asemenea, un alt efect ornamental va fi constituit din 110 jeturi cu înălțimea de 10 metri, în spiralăpe verticală, care vor da un joc multiplu al apei.

O altăcomponentăa fântânii va fi construitădin 9 jeturi verticale, cu înălțimea de 15 metri, care urcăși coboară, apar și dispar, funcționând ca niște rachete, cu un sunet caracteristic de explozie, în momentul țâșnirii la înălțime.

Fântâna artezianăva mai avea 4 jeturi de 3,5 metri și diametrul de acțiune de 3 metri, care vor imita un mănunchi de jeturi separate între ele, care cad de la altitudini diferite, și douăjeturi de 5 metri înclinate sub formăde tuburi. De asemenea, fântâna va mai avea douăjeturi înclinate de 5 metri, care se vor roti și se vor arcui, 4 jeturi parabolice de 2 metri, 150 jeturi parabolic, care vor acționa în grup. (surse city news arad)

Comments

comments

About the Author