VIDEO „Femeia cu barbă„ din Austria a câștigat Eurovision-ul!

Posted on mai 11 2014 - 12:29am by petre

„Femeia cu barbă„ din Austria a câștigat Eurovision-ul!

Concita

Paula Seling și Ovi, reprezentanții României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea în finala care a avut loc sâmbătăseară, la B&W Hallerna din Copenhaga, în timp ce Conchita Wurst din Austria a câștigat competiția.

Eurovision Song Contest 2014 s-a desfășurat în Copenhaga dupăce ediția de anul trecut a concursului a fost câștigatăde Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Astfel, ediția din 2015 a concursului Eurovision se va desfășura în Austria, dupăce Conchita Wurst a câștigat competiția din acest an, cu piesa „Rise like a Phoenix”, care a obținut un total de 290 de puncte.

„Aceastăsearăle este dedicatătuturor celor care cred într-un viitor cu pace și libertate. Suntem uniți și suntem de neoprit”, a declarat Conchita Wurst.

Pe următoarele douălocuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, și Suedia, cu 218 puncte.

Reprezentanții României, Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu (Ovi), au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa „Miracle”, compusăde Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg și Frida Amundsen.

Reprezentanții României au obținut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate României de Moldova – 12, Spania, Austria, Israel și Malta – câte 8.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei și 8 puncte – Austriei.

„Vămulțumim tuturor pentru susținere. Ne-am dorit săvăfacem mândri și sperăm căam reușit. Credeți în continuare în miracole și se vor împlini”, este mesajul publicat de Paula Seling și Ovi pe pagina de Facebook.

„Thank you Europe! See you next year in Austria! (Mulțumim, Europa. Ne vedem anul viitor în Austria, n.r.). Vămulțumim pentru voturi! Nu ne oprim aici!”, au mai scris Paula Seling și Ovi pe pagina de Facebook.

Anterior, imediat dupăce a cântat pe scena de la Copenhaga, Paula Seling a declarat pentru MEDIAFAX: „A fost ca și cum aș fi cântat pentru ultima dată… Am dat toatăpasiunea de care sunt în stare, pentru toți românii, pentru toată#TeamMiracle. Sper căs-a simțit. De acum nu mai e în puterea noastră. Doamne ajută!”.

Paula Seling și Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziția a treia.

37 de țări au participat la ediția din acest an a Eurovision. Dintre acestea, în finala de sâmbătăau concurat 26 de țări: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franța, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveția, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino și Marea Britanie.

Ca și la edițiile precedente, cele mai multe dintre țări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

Îndecizia finalăau contat în proporție de 50% votul telespectatorilor și 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar românii din străinătate au putut săîi voteze pe reprezentanții României, urmărind concursul la televiziunea publicădin țara în care se află.

Rezultatele votului publicului din România au fost anunțate, ca și în ultimii ani, de Sonia Argint Ionescu.

 

Reprezentanții României, Paula și Ovi, s-au clasat pe un onorabil locn 12, ținând cont de nivelul banal al piesei cu care au concurat.

Comments

comments

About the Author