VIDEO! Capturărecord de droguri de risc și bani! O filiera europeană, destructurată

Posted on ian. 20 2014 - 10:15pm by petre

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut azi 20  percheziții pe raza municipiilor Timișoara și Craiova, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc.

Totodată, urmeazăa fi puse în aplicare 42 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Cei 20 de membri ai grupării infracționale sunt suspectați că, în cursul anului 2013,   ar fi efectuat trafic intern și internațional de droguri de risc și produse psihoactive.

Gruparea acționa pe mai multe paliere, liderii, trei suspecți cu vârste între 24 și 30 de ani, ocupându-se cu aprovizionarea și transportul drogurilor din vestul Europei.

Dupăce erau introduse în țară, drogurile erau plasate „locoteneților„, care se ocupau cu distribuția pe raza celor douămunicipii.

Pe parcursul investigațiilor în caz, în cursul lunii decembrie 2013, doi lideri ai grupării au fost depistați de polițiști pe Aeroportul Otopeni din București, însoțiți de o tînărăîn al cărei bagaj au fost descoperite 12 kg. de substanțe vegetale, ulterior stabilindu-se căerau droguri de risc.

Acțiunea  beneficiazăde suportul de specialitate al ofițerilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și al D.I.P.I..

Activitățile se desfășoarăcu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, B.C.C.O. Craiova și Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J Timiș.

Comments

comments

About the Author