Vezi cum va fi vremea pânăde 8 martie

Posted on feb. 24 2016 - 9:38pm by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 22 februarie -7 martie 2016, care vizeazătoate regiunile țării: Banat, CriÅŸana, Transilvania, MaramureÅŸ, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum și zona montană.

Estimarea este realizatăfolosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată(ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicatăde apariție a precipitațiilor.

ESTIMAREA ANM PENTRU INTERVALUL 22 FEBRUARIE -7 MARTIE

BANAT

Înprimele douăzile ale intervalului vremea va fi mult mai caldădecât în mod obiÅŸnuit în aceastăperioadă, media regionalăa maximelor termice fiind de 17…18 grade, iar cea a minimelor de 5…7 grade. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menține peste cele normale specifice perioadei și, astfel, maximele vor fi cuprinse, în medie, între 8 și 12 grade, iar media minimelor va fi de 1…3 grade. Doar pe 27 februarie valorile se vor apropia de cele normale ale perioadei, media maximelor fiind de 6…7 grade, iar a minimelor nocturne de 0…1 grad.

Înzilele de 22 și 28 februarie ÅŸansele de ploaie vor fi reduse. Înrestul intervalului temporar va ploua, cu precădere în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

CRIȘANA

La începutul intervalului valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale specifice perioadei, media maximelor fiind de 15…16 grade, iar a minimelor de 5…6 grade. Apoi, va fi o scădere a valorilor termice, mai accentuatăspre sfârșitul primei săptămâni, când maximele se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade, iar minimele vor fi de -1…0 grade.

Înrestul intervalului valorile de temperaturăse vor situa peste cele climatologic normale, cu medii regionale ale maximelor între 7 și 12 grade și ale minimelor între -1 și 3 grade.

Înzilele de 22 și 28 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă. Înrestul intervalului temporar va ploua, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

TRANSILVANIA

Înprimele douăzile ale intervalului vremea va fi mult mai caldădecât în mod obiÅŸnuit în aceastăperioadă, media regionalăa maximelor fiind de 14…16 grade, iar cea a minimelor de 3…5 grade. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menține în general peste cele normale specifice perioadei. Astfel, în medie, maximele vor fi cuprinse între 6 și 11 grade, iar minimele între -3 și 1 grad.

Înzilele de 22, 28 și 29 februarie probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. Înrestul intervalului, temporar vor fi precipitații, dar cu deosebire în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

MARAMUREȘ

Înzilele de 22 și 23 februarie valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldădecât în mod obiÅŸnuit în aceastăperioadă. Media valorilor diurne va fi de 13…14 grade, iar a celor nocturne de 4…5 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menține uÅŸor peste cele normale specifice perioadei.

Media regionalăa maximelor va fi de 6…10 grade, iar cea a minimelor de -2…1 grad. Vor fi posibile precipitații în fiecare zi, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie și 1 martie.

MOLDOVA

Înprimele douăzile ale intervalului vremea va fi mult mai caldădecât în mod obiÅŸnuit în aceastăperioadă, media regionalăa maximelor fiind de16…17 grade, iar cea a minimelor de 4…6 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menține uÅŸor peste cele normale specifice perioadei. Astfel, dupădata de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 6…10 grade, iar a celor nocturne de -1…2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicatăîn jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și dupădata de 1 martie.

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de caldăîn primele trei zile ale intervalului, când media regionalăa  maximelor va fi de 14…17 grade, iar cea a minimelor de 7…9 grade. În24 februarie temperatura aerului va fi în scădere, însăpanăla sfârșitul intervalului variațiile nu vor fi semnificative, valorile menținându-se mai ridicate decât cele normale pentru aceastăperioadă. Media valorilor diurne va fi de 9…11 grade, iar a celor nocturne de 3…5 grade.

Ploile își vor face apariția dupădata de 23 februarie, însăprobabilitatea va fi mai mare în jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și dupădata de 1 martie.

MUNTENIA

Înprimele douăzile ale intervalului, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastăperioadă, media regionalăa maximelor fiind de 18…20 de grade, iar a minimelor de 5…7 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menține peste cele normale specifice perioadei. Astfel, dupădata de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 10…12 grade, iar a celor nocturne de 1…4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicatăîn jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și dupădata de 1 martie.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de caldăla începutul intervalului, când media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar a minimelor de 5…7 grade. În24 februarie temperatura aerului va fi în scădere, însă, deși pânăla sfârșitul intervalului vor fi uÅŸoare variații, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru aceastăperioadă. Dupădata de 25 februarie, media regionalăa maximelor diurne va fi de 8…11 grade, iar cea a minimelor nocturne de 0…3 grade.

Ploile își vor face apariția dupădata de 23 februarie, însăprobabilitatea va fi mai mare în jurul datei de 27 februarie, dar și după1 martie.

LA MUNTE

Înprimele douăzile ale intervalului, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât în mod normal în aceastăperioadă. Astfel, media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a minimelor de 0…2 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, iar dupăaceastădatăvariațiile termice nu vor fi semnificative, valorile menținându-se apropiate de cele normale specifice perioadei. Astfel, dupădata de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 0…3 grade, iar a celor nocturne de -6…-3 grade.

Temporar vor fi precipitații mixte, mai ales în jurul datelor de 24 și 27 februarie, dar și dupădata de 1 martie.

sursa: ANM, Mediafax

Comments

comments

About the Author