Vezi cum aratăprimul sens giratoriu suspendat din România!

Posted on mai 28 2016 - 4:20pm by petre

Primul sens giratoriu suspendat din România, o lucrare de infrastructurăcare a început în 2013, a fost inaugurat, sâmbătă, în județul Prahova, podul, cu o garanție de rezistențăde o sutăde ani, costând aproape 80 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, sâmbătăse deschide circulația pe pasajul suprateran DJ102, către Păulești – BraÅŸov, peste DN1B, o intersecție în care se produceau frecvent accidente de circulație.Sens giratoriu Prahova2

Sensul giratoriu suspendat, care are o arhitecturăunicăîn România, a fost construit pe raza localității Blejoi, lucrările începând în 2013.

Pentru darea în circulație a sensului giratoriu suspendat a fost nevoie de oprirea și dezafectarea semafoarelor existente în intersecție.

Circulația pe toate direcțiile pasajului suprateran (pe DJ102 și rampele de urcare – coborâre aferente DN1B) s-a deschis la ora 12.00, iar apoi, în intervalul 12.00 – 14.00 accesul temporar pe bretelele de la sol pe direcția Ploiești – Blejoi și Păulești – Carrefour va fi blocat, pentru montarea unor parapeți.

ÃŽncepând cu ora. 14.00 circulația se va desfăÅŸura, potrivit autorităților, în condiții normale de trafic.Sens giratoriu Prahova

Podul are o garanție de rezistențăde 100 de ani și a costat aproximativ 79 milioane de lei, bani care provin de la Uniunea Europeană.

Giratoriul suspendat are o lungime de aproximativ un kilometru și o înălțime de aproximativ 7 metri.

Giratoriul suspendat fusese inaugurat și în aprilie, însănu a fost dat în folosințăpentru cămai erau de pus la punct detalii tehnice.

sursa+foto: Mediafax.ro

Comments

comments

About the Author