Vezi cum aratăcel mai nou pasaj rutier din România, deschis ieri la București

Posted on iun. 2 2014 - 10:53am by petre

Primul pod al noului pasaj Mihai Bravu-Splaiul Unirii din Capitală, care permite circulația dinspre Calea Văcărești (Piața Sudului) către Mihai Bravu, a fost inaugurat, duminică, în timp ce lucrările la cel de-al doilea pod sunt în desfășurare.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la inaugurare, a spus căprin acest proiect de infrastructurăse închide inelul de circulație în partea de sud-est a orașului.pasaj-mihai-bravu combinat

Pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de mașini și va contribui la descongestionarea traficului în zonele Brâncoveanu, Nițu Vasile, Bulevardul Berceni și fosta Macaralei. Din perspectiva descongestionării traficului, Oprescu a mai spus despre proiect că”readuce mașinile în cartierele de sud ale orașului, acolo unde sunt multe foarte multe blocuri și destul de mulți locuitori”, și „încalecădouăsectoare, la figurat”.

Pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii va avea douăpoduri paralele, peste Splaiul Unirii/Râul Dâmbovița și, respectiv, peste intersecția Prelungirea Șos. Mihai Bravu – Calea Văcăreștilor.

Podurile – unul cu lungimea de 675,4 metri și unul de 687,7 metri – vor avea câte douăbenzi de circulație pe fiecare sens.

„Avem speranța căal doilea pod va fi gata spre sfârșitul anului (…) Sunt fericit căfirma care lucreazăaici deja a progresat foarte mult într-un timp scurt”, a declarat Oprescu duminică.

Primăria Capitalei a atribuit în august 2013, prin licitație restrânsăaccelerată, asocierii italiene Astaldi Spa – Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu – Splaiul Unirii.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2014.

Proiectul fusese început de Romstrade, firmădeținutăde Nelu Iordache, însăcontractul cu aceasta a fost reziliat în decembrie 2012, dupăce municipalitatea a plătit 37 de milioane de lei.

La sfârșitul lunii ianuarie 2013, municipalitatea a primit din partea consilierilor generali dreptul de a contracta servicii de consultanță, asistențăși reprezentare juridicăpentru a identifica posibile creanțe rezultate în urma rezilierii contractului cu Romstrade.

Comments

comments

About the Author