Vezi care e al treilea produs românesc recunoscut oficial la nivelul UE

Posted on mart. 15 2016 - 1:32pm by petre

„Telemeaua de Ibănești”, fabricatăpe Valea Gurghiului, județul MureÅŸ, a fost recunoscutăoficial ca produs românesc, după”Magiunul de prune de Topoloveni” și „Salamul de Sibiu”.

„Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a primit din partea comisarului european pentru Agriculturăși Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, dovada înregistrării în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru produsul Telemea de Ibănești. Astfel, utilizarea acestei denumiri este rezervatăpentru producătorii din aria geograficădelimitatăcare îndeplinesc condițiile prevăzute în caietul de sarcini”, aratăMinisterul Agriculturii.
Telemea Ibanesti
Acesta este cel de-al treilea produs romanesc care a obținut protecția la nivelul Uniunii Europene, dupăce, recent, și „Salamul de Sibiu” a fost protejat la Bruxelles, iar în 2011 a fost recunoscut „Magiunul de prune de Topoloveni”.

La nivel mondial sunt garantate 1.427 de produse tradiționale din care UE deține 1.404. Cele mai multe produse protejate provin din Italia (296), Franța (243), Spania (205), Portugalia (139), Grecia (106) și Germania (96).

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author