Valuri de amenzi si infractiuni de sarbatori

Posted on apr. 22 2014 - 10:27am by petre

De la începutul lunii aprilie, polițiștii timișeni au intensificat acțiunile pentru combaterea faptelor antisociale premergător SĂƒrbătorilor de Paști, în scopul protejării cetățenilor de comiterea oricăror ilegalități, în special în aceastăperioadăcând exista posibilitatea de a se profita de buna credințăa oamenilor.

Polițiștii au constatat peste 300 de infracțiuni și au aplicat aproape 7000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.300.000 de lei.

Înperioada 1–19 aprilie a.c., din dispoziția șefului Poliției Române, chestor general Petre Tobă, polițiștii timișeni au desfășurat acțiuni preventiv-reactive pe raza întregului județ, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranțăpublicăîn perioada premergătoare Sfintelor SĂƒrbători ale Paștelui Ortodox și Catolic.

Înacest sens, peste 3000 de polițiști de la structurile de investigare a fraudelor, ordine publică, poliție rutierăși de la transporturi, au acționat suplimentar fațăde dispozitivul curent.

Astfel, în aceastăperioadă, au fost verificați aproape 1000 de agenți economici și peste 5.200 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.

Înurma controalelor efectuate, polițiștii au constatat 302 infracțiuni, 48 dintre acestea fiind pentru fapte de evaziune fiscalăși au aplicat 6.989 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea și liniștea publică, acte de comerț ilicit și încălcarea normelor rutiere.

Valoarea totalăa sancțiunilor aplicate se ridicăla peste 2.300.000 de lei.

Totodată, ca măsurăcomplementarăîn cadrul dosarelor penale întocmite și a sancțiunilor contravenționale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totalăde aproape 83.000 de lei (carne și produse din carne, fructe și legume, precum și alte bunuri).

Polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de naturăeconomico-financiară, pentru protejarea populației împotriva unor practici comerciale de naturăsăducăla comercializarea unor produse alimentare neconforme, dar și pentru combaterea infracțiunilor stradale.

Comments

comments

About the Author