Valeriu Tabara: 40% din terenurile timisene sunt nelucrate

Posted on sept. 24 2010 - 9:20am by petre

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost prezent vineri la Timisoara pentru a le vorbi fermierilor timiseni despre nivelul agriculturii romanesti.

Tabara le-a povestit celor peste 100 de fermieri prezenti inca de dimineata la Hotel Continental care sunt calitatile si defectele agricultorilor si le-a explicat acestora ca principala obligatie a lor este promovarea agriculturii.
Potrivit ministrului Tabara, aproximativ 40% dintre terenurile din Timis sunt nelucrate. Pentru fermierii care au terenuri neingrijite, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale incearca sa gaseasca pedepse. Pentru inceput insa, tot ce se poate face este sanctionarea acestora cu amenzi, mai ales ca nu se poate face agricultura fara bani, bani care sa fie transparenti, usor de accesat, usor de valorificat, a spus Tabara la Timisoara. Din contra, spune Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania. De doi ani de zile, toti agricultorii suntem in aer cu asigurarile. Evaziunea fiscala ne omoara. Cat despre bani, noi trebuie sa consolidam asociatiile profesionale. Astea sunt punctele pentru care nu ne trebuie bani pentru agricultura, a explicat Viorel Matei.
Conferinta despre agricultura organizata de Agentia de presa Mediafax a continuat cu dezbateri despre acordarea de credite pentru fermieri, cu sfaturi de la specialisti privind productivitatea si calitatea produselor si cu povesti de succes ale antreprenorilor romani.

Comments

comments

About the Author