Va fi o nebunie pe Litoral! Peste 170.000 de români, așteptați în weekendul de Sfânta Maria – șezlongurile de pe plajă se ocupă doar cu rezervare și la prețuri amețitoare

Posted on aug. 14 2020 - 8:00pm by petre

La malul mării urmează cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival, iar agențiile de turism se bat în zeci de oferte de ultim moment pentru puținele camere rămase neocupate.
Rezervările curg și pe terase, mai ales că programul acestora va fi prelungit.
Autoritățile atrag atenția însă, că în anumite zone din stațiuni sunteți obligați să purtați masca de protecție.

Cel puțin 170.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în acest sfârșit de săptămână, de Sfânta Maria și de Ziua Marinei, dar cum festivitățile vor avea loc departe de ochii publicului, este de așteptat ca turiștii să se orienteze către terase și plaje.

Georgiana Neagu, șef de sală restaurant: „Sfătuim clienții să rezerve masa înainte cu o oră sau câteva ore înainte, ca să evităm aglomerația și cel mai probabil să găsească o masă liberă în ziua respectivă.”

Femeie: „Suntem cu copiii. Nu ne permitem riscul să ajungem undeva și să nu găsim mese.”

Rezervări nu s-au făcut doar la terase, ci chiar și la plajă, pentru șezlonguri. Sunt turiști care au sunat încă de la începutul săptămânii pentru a fi siguri că nu vor căuta jumătate de zi un șezlong liber pe nisip.

Adrian Grecu, administrator plajă: „Trebuie să știe să-și facă rezevare, ca să poată să prindă un loc bun, să aibă loc la plaja noastră și condițiile ne impun lucrul acesta. Avem nevoie de numărul de telefon, numele, ca să fim în siguranță.”

Reporter: „Care este prețul pentru acest weekend?”

Adrian Grecu: „60 de lei. ”

Dacă nu aveți cazarea asigurată, nu ar strica să studiați ofertele de ultim moment ale agențiilor de turism, care au contractat mii de camere la începutul sezonului, iar acum încep să lase din preț.

Ștefan Nicula, manager agenție de turism: „Agenția negociază tarifele cu hotelierii datorită volumelor pe care le aduc în cadrul hotelurilor. Aceste reduceri sau tarife preferențiale pot fi cu un discout substanțial față de cele regăsite la recepția hotelului.”

Există și varianta să amânați totul pentru săptămâna viitoare.

Răzvan Dobre, director hotel: „După 15 august, tarifele scad cam cu 20% în timpul săptămânii, în weekend rămân la fel până la finalul sezonului, dar avem oferte și pentru cinci nopți și pentru șapte nopți.”

Irina Crista, manager hotel: „Se respectă toate măsurile de igienă, curățare și dezinfectare a spațiilor hoteliere și a apartamentelor, ceea ce înseamnă că toată lumea ar trebui să petreacă un sejur frumos la mare alături de familie și de prieteni.”

Potrivit meteorologilor, urmează zile frumoase pe litoral, dar cu rafale de vânt destul de puternic.

sursa: ProTv

Comments

comments

About the Author