Unul dintre cei care au furat taragotul lui Fărcașu s-a predat la Poliție

Posted on iun. 4 2014 - 10:19am by petre

Un bărbat care susține căa furat taragotul lui Dumitru Fărcaș, dintr-un autobuz parcat în fața Ateneului Român, s-a predat, miercuri dimineață, la Secția 1 Poliție, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliție.

Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstăde 38 de ani, le-a spus polițiștilor de la Secția 1 că, în 31 mai, a furat dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român acordeonul și taragotul lui Dumitru Fărcaș.

Bărbatul a mai spus căa crezut căîn cutia cu instrumente muzicale se aflau parfumuri, au precizat surse apropiate anchetei.

Acesta a arătat căera singur când a furat taragotul și acordeonul lui Fărcaș, însăpolițiștii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona Ateneului Român și au stabilit căla furt au participat trei persoane, acestea fiind identificate, potrivit surselor citate.

Celelalte douăpersoane suspectate în acest caz sunt căutate de judiciariștii Poliției Sectorului 1.

Taragotul lui Dumitru Fărcaș a fost vândut de hoți cu 100 de lei unui bărbat care a susținut, inițial, căa găsit instrumentul într-un parc din zona Basarab, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție, care au precizat căanchetatorii au recuperat și acordeonul furat.

Acordeonul, furat sâmbătăodatăcu taragotul, a fost recuperat de la un bărbat care a spus căa cumpărat instrumentul de la persoane căutate, în prezent, de oamenii legii.

La fel s-a întâmplat în cazul taragotului. Bărbat care a spus inițial căa găsit instrumentul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab a fost audiat de douăori de Poliție și a recunoscut, în cele din urmă, căl-a cumpărat cu 100 de lei.

Potrivit surselor citate, anchetatorii Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1 au descins, marți, la douăadrese situate pe strada Câmpia Libertății din Sectorul 3, însăacțiunea a fost un eșec, în condițiile în care persoanele căutate nu au fost găsite acasă.

Interpretul Dumitru Fărcaș și-a recuperat, marți dimineață, taragotul care i-a fost furat la București, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un polițist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliție Județean.

Fărcaș a rămas fărătaragot, dupăce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român, astfel căartistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Poliția Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, căfurtul s-a produs sâmbătădupă-amiază, fiind reclamat la Poliție în jurul orei 17.45.

„Taragotul și un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valoreazăaproximativ 7.000 de euro”, au spus sursele citate.

Dumitru Fărcaș și alți artiști sosiserăla Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar „Zamfir – 50 de ani pe scenă”. Hoții au acționat dupăce aceștia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o ușăa microbuzului deschisă.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author