Ungaria va fi exclusădin Comunitatea Democrațiilor

Posted on oct. 21 2014 - 7:14pm by petre

Comunitatea Democrațiilor, un grup din care face parte 106 state, a demarat luna trecutădemersurile de excludere a Ungariei din Consiliul de guvernare, transmite revista Foreign Policy.

Recent, Ungaria a fost criticatădur de oficiali ai SUA pentru derapaje de la democrație. Subsecretarul de stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Victoria Nuland, a acuzat deriva antidemocraticădin Ungaria și corupția din România. Mai mult, zece dintre apropiații prim-ministrului Viktor Orban au fost trecuți pe lista neagrăa persoanelor indezirabile pe pământ american.

Potrivit revistei Foreign Policy, excluderea Ungariei din Comunitatea Democrațiilor, deși este un gest simbolic, „va însemna o recunoaștere internaționalăa faptului căUngaria nu mai este o democrație„.

Pe lângăfaptul cădrepturile cetățenilor au fost semnificativ îngrădite în Ungaria, țara s-a apropiat foarte mult de Rusia, stat asupra căruia Uniunea Europeanăși SUA au aplicat o serie de sancțiuni economice ca răspuns la criza din Ucraina.  Pe plan intern, premierul Viktor Orban a rescris constituția, a intervenit în sistemul judiciar și a erodat libertatea mass-media și cea religioasă.

Comunitatea Democrațiilor, un grup de 106 state care au aderat în anul 2000 la Declarația de la Varșovia privind valorile democratice, s-a constituit din inițiativa secretarului de stat Madeleine Albright, ca răspuns la anomaliile antidemocratice care aveau și încămai au loc în cadrul organismelor ONU.

sursa: Gandul .info

Comments

comments

About the Author