Una dintre agresoarele fetiței de 13 ani a fost reținută – bătăușa are doar 14 ani

Posted on sept. 7 2020 - 5:10pm by petre

Minoră de 13 ani din Târgu Jiu, bătută de alte patru adolescente

Una dintre agresoarele minorei de 13 ani din Târgu Jiu, o adolescentă de 14 ani, a fost reținută timp de 24 de ore, informează IPJ Gorj.

Potrivit sursei citate, adolescenta de 14 ani a fost reținută și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

″În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști o tânără, de 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuită de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, se arată în comunicat.

Potrivit legii, “reținerea și arestarea preventivă pot fi dispuse și față de un inculpat minor, în mod excepțional, numai dacă efectele pe care privarea de libertate le-ar avea asupra personalității și dezvoltării acestuia nu sunt disproporționate față de scopul urmărit prin luarea măsurii”.

Imagini revoltătoare apărute, luni, pe reţelele sociale arată cum o elevă de 13 ani este bătută şi umilită de alte fete.

Imaginile cu cele patru fete, şi ele minore, care o lovesc pe adolescentă de 13 ani au devenit imediat virale în mediul online. Victima lor a fost umilită timp de mai multe minute, de faţă fiind şi un băiat. Acesta a înregistrat aproape tot incidentul şi de abia la final spune că nu e în regulă ce s-a întâmplat. Culmea este ca fata bătută era prietenă cu două dintre agresoarele sale şi se cunoşteau de ani buni. Acasă tânăra nu a povestit nimic până la apariţia imaginilor.

De abia după ce imaginile au apărut în mediul online, autorităţile au intrat pe fir şi au deschis mai multe anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat. Agresoarele au avut de dat explicaţii în fața poliţiştilor şi a asistenţilor de la Protecţia Copilului.

Incidentul de la Târgu Jiu are loc cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar.

Cele patru tinere care au agresat-o pe faţă sunt anchetate pentru lovire şi alte violențe. Pentru că una dintre ele i-a luat victimei o haină, e posibil ca aceasta să fie acuzată şi de tâlhărie.

Poliștii i-au amendat cu 500 de lei pe părinții tinerilor implicați, patru bărbați și o femeie. Amenda a fost dată conform Legii nr.61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comments

comments

About the Author