Un tînăr sirian a furat o poșetă„minune„ în care se aflau 12.000 de lei și patru telefoane – vezi cum s-a terminat povestea la Timișoara

Posted on nov. 27 2014 - 12:14pm by petre

Un tînăr de 18 ani, cetățean sirian, a fost depistat de polițiștii Secției 3 Timișoara, la scurt timp dupăce ar fi sustras dintr-un autoturism o poșetăce conținea peste 12.000 de lei și mai multe telefoane mobile.

Cel în cauzăa fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Timiș, urmând ca în cursul zilei de astăzi săfie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Secției 3 Timișoara au depistat un tînăr de 18 ani, cetățean sirian, la scurt timp dupăce ar fi sustras o poșetă.

Înfapt, tînărul, profitând de neatenția proprietarului, care se afla în apropierea autoturismului neasigurant, ar fi sustras din interiorul acestuia o poșetăîn care se aflau peste 12.000 de lei și patru telefoane mobile.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști, bunurile fiind predate femeii păgubite.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, care au procedat la reținerea tînărul pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Încursul zilei de astăzi, cel în cauzăva fi prezentat Parchetului de pe lângăJudecătoria Timișoara cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuăcercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tînărului.

Pentru a nu deveni victime ale hoților din autovehicule, polițiștii recomandă:

Măsurile de protecție pe care trebuie săle luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastrăși constituie elementul cheie pentru descurajarea potențialilor infractori.

Nu lăsați în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genți sau alte bunuri de valoare! Acestea reprezintă„o adevăratătentație„ chiar și pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoți.

Nu lăsați autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacăîl părăsiți doar pentru câteva momente!

ÃŽnchideți complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate săvădea peste cap toate măsurile de precauție luate!

Dacăaparatura electronicăcu care este dotat autoturismul dumneavoastrăeste prevăzutăcu fațădetașabilă, este indicat ca aceasta săfie luatăpe timpul nopții.

Montați-văun sistem de alarmăperformant și nu uitați săîl activați la părăsirea autoturismului!

Încazul în care constatați căs-a comis un furt, nu atingeți autoturismul, ci sesizați POLIÅ¢IA, prin apelul de urgență112!

Comments

comments

About the Author