Un român a tinut sub teroare Barcelona – într-o oră a ucis trei oameni, a jefuit și a incendiat VIDEO

Posted on ian. 25 2020 - 3:17pm by petre

Un român a semănat teroare în cel mai vizitat cartier din Barcelona, orasul gotic, ucigând trei oameni, jefuind și incendiind, totul in decurs a câtreva ore, până când forțele de ordine au reușit să îl identifice și să îl imobilizeze.

Evenimentele s-au petrecut marți, 21 ianuarie, în jurul prânzului, chiar în centrul Barcelonei. În decurs de o oră, tânărul de origine română, dar stabilit în Suedia, a atacat trei persoane necunoscute. Doi dintre ei au murit pe loc. A treia victimă a murit la spital, două ore mai tărziu.

wpid-screenshot_20200125-125121146005885293411573.jpgPe lângă omor, bărbatul, care acum este arestat, este acuzat de provocarea unui incendiu, două tentative de tâlhărie, atentat și amenințări, potrivit agenției de știri EFE.

VEZI AICI VIDEO

Marți, în jurul orei 15:00, pompierii din Barcelona au fost notificați despre un incendiu de pe strada Portal Nou 25, lângă Parcul Ciutadella din Barcelona.

Aici au găsit și o primă victimă, un bărbat, Hector, care a sfârșit lovit și asfixiat cu o pungă pe cap.La scurt timp, autoritățile au fost anunțate că la doar 600 de metri de primul loc al crimei, vecinii au găsit cadavrul unei femei în vârstă de 77 de ani, Rosa, în holul unei clădiri de pe strada de l’Arc de Sant Vicenç.

După doar câteva minute, au fost anunțați, din nou, că un bărbat, David, un jurnalist în vârstă de 50, a fost înjunghiat în abdomen pe strada Paradís, lângă Piața Sant Jaume, într-o tentativă de jaf, autorul fugind într-un taxi.Acesta a fost momentul în care polițiștii și-au dat seama că toate aceste evenimente au legătură între ele și sunt provocate de aceeași persoană.

Autritățile au reușit să îi dea de urmă și tânărul a fost prins în Plaza de Sant Jaume. Bărbatul avea asupra sa și cărțile de identitate și cardurile de credit ale femeii de 77 de ani pe care o înjunghiase mai devreme, dar și un cuțit. Potrivit raportului poliției, există „lucruri clare și detaliate care leagă suedezul de toate cele trei victime.

Există suficiente dovezi împotriva deținutului”.El a fost arestat de înadată iar instanța a stabilit că acesta va fi cercetat în stare de arest.

În timpul arestării, el a amenințat alte câteva persoane cu un cuțit mai mare, înainte ca poliția locală Guardia Urbana să îl poată dezarma și să-l aresteze. El este descris de instnță ca fiind foarte periculos.

„Tratează o serie de fapte foarte grave care au fost comise într-un timp foarte scurt. Acesta arată un potențial letal foarte ridicat și o agresivitate extremă și un pericol pentru public”, scrie instanța.

Întrucât bărbatul este cetățean suedez și nu are rădăcini în Spania, riscul de a părăsi țara este evident, relatează elcaso.elnational.cat.Tânărul John (Ioan) Mușetescu Werberg, de 28 de ani, s-a născut în Suedia pe 16 iunie 1991, după ce părinții lui au ajuns din România în 1986, scrie ziarul spaniol El Caso. A locuit cu familia în Uppsala, unde a studiat dreptul și activat și în fotbal.Potrivit polițiștilor, citați de presa spaniolă, acesta nu are cazier în Spania, unde era rezident.

În evidențele poliției din Suedia, țara sa natală, el apare ca fiind la un moment dat arestat și amendat de poliție după ce a fost prins cu canabis asupra sa, relatează venskamagasinet.nu, citat de StiridinDiaspora.ro.

surse: ElCamino, Expressen.se, StiridinDiadpora.ro

Comments

comments

About the Author