Un pictor timișorean va fi prezent la Art SAFARI – Pavilionul de ArtăBucurești

Posted on mai 22 2014 - 9:26am by aaevfzauf

purple_fiklLa Art Safari participăpeste 100 de muzee și galerii de artădin România, Germania, Italia și Austria, 350 de artiști români și străini, șase secțiuni de prezentare, un spațiu cu tradiție culturalăputernicăși nenumărate experiențe unice trăite de fiecare vizitator. Astfel se anunțăcel dintâi pavilion profesional și public de artădin România, a cărui mizăeste săaducăBucureștiul artelor vizuale în rândul marilor metropole occidentale.

Pictorul timișorean Gheorghe Fikl este prezent la Art Safari, Pavilionul de ArtăBucurești, cel mai important eveniment dedicat artelor plastice, ce va avea loc în perioada 22-25 mai, în piața George Enescu (Piața Palatului Regal), la standul D 27, cu patru lucrări: Purple, Marble Hall, Shrine, Baroque.

Lucrarea lui Fikl, “White Cadillac, Peacock and Gold Curtain, a fost aleasăpersonal, anul trecut, de Prințul Charles al Marii Britanii și se aflăacum în colecția privatăa alteței sale regale. De asemenea, artistul timișorean a expus în unele dintre cele mai reputate galerii din marile metropole ale lumii, cum sunt New York sau Paris.

Picturile lui Fikl sunt produse ale unui puternic și profund impuls lăuntric. Înpofida măiestriei tehnicii picturale, a eleganței recuzitei și a somptuozității compoziției, nu găsim în aceste lucrări nici urmăde relaxare hedonistă, celebrare gratuităsau formalism estetizant. Ceea ce găsim este un mister ascuns, grav, chiar amenințător, obținut prin asocierile neașteptate de facturăsuprarealistăși prin ambiguitatea tensionantăa semanticii finale.

Comments

comments

About the Author