Un pasager a reușit să câștige procesul cu Ryanair din cauza unui bagaj taxat suplimentar

Posted on nov. 21 2019 - 4:42pm by petre

Un tribunal din Spania a decis că politica de bagaje a operatorului low-cost Ryanair este “excesivă”, după ce un pasager a fost amendat pentru că nu a cumpărat bilet special pentru un bagaj de cabină, scrie BBC.

Pasagerul a fost obligat să plătească o taxă de 20 de euro, pentru a fi lăsat să ia în cabină cu un bagaj de 10 kg.

Ryanair permite în cabină doar gențile mici de mână, care pot fi depozitate sub scaunul din față și a informat că nu își va modifica politica de bagaje.

Pasagerul călătorea de la Madrid la Bruxelles și a fost sancționat pentru că a adus în cabină un bagaj în plus.

Politica operatorului este aceea de a cere o taxă în plus pasagerilor care aduc la bord mai mult decât o genată de mână cu obiecte personale. Bagajele mai mari sunt, de asemenea, taxate.
Decizia Curții Comerciale din Spania prevede ca pasagerul care a depus plăngerea să fie despăgubit cu suma plătită, plus dobânzi.
Judecătorul a decis că bagajul ar fi încăput fără probleme în spațiul special amenajat de deasupra.
Curtea a decis, de asemenea, că politica de bagaje de la Ryanair trebuie schimbată și această taxă eliminată din termenii și condițiile de călătorie cu operatorul low-cost.

Compania irlandeză spune însă că nu va schimba politica de bagaje. “Decizia nu va afecta politica Ryanair, deoarece este vorba despre un caz izolat care a interpretat greșit libertatea noastră comercială de a determina mărimea bagajelor permise în cabină”, a precizat operatorul într-o declarație.
Decizia nu poate fi atacată cu apel.

În urmă cu un an, când Wizzair şi Ryanair au început simultan să taxeze suplimentar pasagerii care vor să ia în cabine bagaje de dimensiunea unui troller mic, această noua politică de preţ a adus cele două companii în faţa Consiliului Concurenţei.

Schimbarea a fost cercetată şi de organismele de specialitate din alte ţări.

sursa: Incont

Comments

comments

About the Author