Un nou partid politic în România

Posted on oct. 8 2020 - 5:11pm by petre

Conducerile Pro România și ALDE au decis, joi, fuziunea dintre cele două partide. La alegerile parlamentare, candidații ALDE se vor regăsi pe lista Pro România. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal, a anunțat Victor Ponta. „Vrem să jucăm rolul unei busole. Sunt singurii capabili să facem o reală opoziție”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Victor Ponta a anuntat joi ca Pro Romania si ALDE vor avea candidati comuni la alegerile parlamentare din 6 decembrie si a precizat ca este convins ca „oamenii care vor fi alesi intr-un singur partid care se va numi Pro Romania Social-Liberal pot sa blocheze un drum drept spre prapastie”.

La randul sau, Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca nu va fi paritate in lista pentru alegerile parlamentare si ci 60% Pro Romania si 40% ALDE. Lista la Camera Deputatilor va fi deschisa de Victor Ponta, iar cea la Senat de Calin Popescu Tariceanu.

„Vreau si cred ca putem sa construim in jurul acestei echipe Pro Romania cu sprijinul tuturor celor de la ALDE o alternativa si o forta capabila sa lupte si sa se opuna masurile gresite pe care le are Guvernul PNL si aliatii sai. Ma bucur ca intreaga conducere a ALDE a fost de acord sa unim fortele pe care le avem. Nu sunt niste forte uriase dar experienta si de guvernare comuna ne va permite sa venim cu solutii si cu oameni.

Din pacate PSD nu a vrut si nu vrea sa fie un partener in Opozitie fata de presedintele Iohannis si de Guvernul PNL. Au facut si merg in continuare pe idee de blat, au decis sa fie un sac de box. Vreau sa va confirm ca si eu si Calin Popescu Taricenau ne-am dorit si la locale si la parlamentare sa facem o forta comuna, o alianta prin care sa dam jos Guvernul Orban. De la PSD au venit voci care ne-au aratat ca nu vor sa castire, vor sa piarda si pe 6 decembrie, sa faca non-combat”, a declarat Victor Ponta joi intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca la nivel local reprezentantii Pro Romania si ALDE in consiliile judetene si locale vor face echipa in mod natural.

„Un singur lucru mai vreau sa va spun. In momentul in care am decis sa ne unim fortele am pornit de la ideea ca avem curajul, ceea ce lipseste unor lideri PSD. Avem si experienta scoaterii Romaniei din criza in 2012 si vom avea o abordare, un discurs, solutii radicale fara niciun fel de compromisuri si fara blaturi pe care liderii PSD le fac in continuare. Am luat decizia de a avea candidati comuni cu ALDE la alegerile parlamentare.

Comments

comments

About the Author