Un nou film german, pe ecran la Timișoara

Posted on mart. 16 2014 - 10:15am by petre

Centrul Cultural German Timisoara văinvităjoi, 20 martie 2014, de la ora 18:30, la filmul ‘Kaddisch für einen Freund’ din anul 2011, în regia lui Leo Kashin.
Kaddisch_fur_einen_Freund
Proiecția are loc în cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică– regizori contemporani„, în ceainăria librăriei Cărturești(str. Mercy 7).

Filmul este considerat a fi „exemplul unui dialog reușit între douăgenerații dincolo de bariere religioase și culturale„. (Vision Kino)

În“Kaddisch für einen Freund„, regizorul Leo Kashin prezintăpovestea emoționantăa unei prietenii între Ali Messalam, un băiat în vârstăde paisprezece ani, și Alexander Zamskoy, care are vârsta de 84 ani. Ali a fugit împreunăcu familia sa din Liban și locuiește de cîțiva ani în Berlin-Kreuzberg. Acesta se întâlnește cu vecinul său, Alexander Zamskoy, în momentul în care îi devasteazălocuința împreunăcu alți adolescenți și este denunțat pentru fapta sa. Pentru a scăpa de denunțși pentru a nu fi deportat împreunăcu familia sa, înapoi în Liban, Ali acceptăsăîl ajute pe vecinul său la renovarea locuinței devastate. Cei doi petrec tot mai mult timp împreunăși astfel se formeazăo prietenie bună.

Seria de filme este organizatăîn colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității “Politehnica„ din Timișoara și cu sprijinul Goethe-Institut.

Filmul va putea fi vizionat în limba germanăcu subtitrare în limba engleză.

Comments

comments

About the Author