Un arhitect timișorean a reconstituit nouă locuințe de acum 7000 de ani

Posted on ian. 16 2017 - 10:25pm by petre

Încadrul preocupărilor pentru o „cultură a lemnului„, arhitectul Mihai-Corneliu Donici susține public marți, 17 ianuarie 2017, de la ora 12, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara – Sala Polivalentă, un doctorat cu subiectul case de lemn de pe teritoriul Banatului românesc din epoca neolitică.Donici Case Neolitice

Încadrul cercetării, au fost reconstituite, printr-o metodă originală, concepută și testată de autorul tezei, 9 locuințe de acum cca 7000 de ani, câte trei din siturile Uivar, Foeni și Parța, pe baza datelor arheologice obținute în cercetări coordonate de prof.dr. arheolog Florin Drașovean.

Lucrarea se intitulează„ARHITECTURA NEOLITICĂ ȘI ENEOLITICĂ TIMPURIE DIN CULTURA VINÄŒA, CULTURA BANATULUI ȘI GRUPUL CULTURAL FOENI. RECONSTITUIRI ARHITECTURALE DIN SITURILE DE LA UIVAR, PARÈšA ȘI FOENI„ și este o premieră în literatura de specialitate.

Cu această ocazie, la Biblioteca U.P.T. se va vernisa expoziția „Cărți din lemn„ și exerciții ale studenților anului VI ai Facultății de Arhitectură cu aceeași tematică, în programul bibliotecii de a deveni și un spațiu de artă.

Comments

comments

About the Author