Ultimele premiere la Teatrul Național

Posted on iun. 28 2016 - 10:02am by petre

Teatrul Național repetăintens pentru ultimele douăpremiere ale stagiunii.

Astfel, miercuri, 29 iunie, de la ora 19, la Sala 2, este programat spectacolul Căpcăunii sacri dupăPascal Bruckner. O comedie sarcastică, în care ironia, umorul și ferocitatea se împletesc cât se poate de strâns, Căpcăunii sacri este o adaptare pe care Sabin Popescu, în dublăcalitate de scenarist și regizor, o face „basmului filosofic„ al lui Pascal Bruckner, plasând povestea căpcăunului care experimenteazăabstinența culinarăîn lumea în egalămăsurăadevăratăși fictivăa Hollywood-ului.

capcauniisacri5

ÃŽi putem reîntâlni în distribuția spectacolului pe actorii Victor Manovici, Călin Ionescu, Laura Avarvari, Valentin Ivanciuc, Bogdan Spiridon, Iuliana Crăescu, Florin Ruicu, Flavius Retea și Constantin Tovarnițchi. Echipa de creație este completatăde Zsolt Fehervári (scenografia), Ilie Stepan (muzica), Alin Radu (coregrafia), Lucian Matei (video design) și Florian Putere (light design).

snur luni seara32

Stagiunea 2015-2016 se încheie cu un spectacol al maximei sincerități. Vorbește cu mine este o întâlnire eliberatăde constrângerile personajului, o întâlnire între actori și publicul lor. Scenariul semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia, propune un altfel de spectacol: experiment, confesiune, dialog – un joc. Un joc uneori dureros de delicat, aproape brutal alteori, un joc a cărui mizăeste leacul pentru noul (și vechiul) „mal de siècle„: comunicarea. Textele spectacolului sunt semnate de Ioan Peter, Ștefan Caraman, Geanina Jinaru-Doboș, Lorena Lupu și de actorii care alcătuiesc distribuția: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cătălin Ursu, Călin Stanciu jr. și Amalia Huțan. Versurile cântecelor îi aparțin lui Călin Stanciu Jr. Scenografia aparține unui artist a cărui carierăteatralăeste legatăindisolubil de Teatrul Național – Geta Medinski, iar sound designul este semnat de Horea Crișovan. Premiera are loc joi, 30 iunie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari„.

Comments

comments

About the Author