Traian Băsescu e așteptat la Arad și Timișoara

Posted on mai 7 2014 - 4:19pm by petre

Președintele Traian Băsescu este așteptat, sâmbătă, la Arad, la un târg de educație și locuri de muncă, la invitația fostului lider al PDL Arad Gheorghe Seculici, a cărui fiicăîl are ca naș pe șeful statului, iar duminicăel este așteptat la Timișoara, la o dezbatere a Fundației Mișcarea Populară, informeazăMediafax.

Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și AgriculturăArad, a declarat căinstituția organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, un târg de educație și locuri de muncă, la care a fost invitat și președintele Traian Băsescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Seculici, șeful statului și-a confirmat prezența la Arad sâmbătă, de la ora 15.00, urmând săviziteze târgul, în cadrul căruia va participa și la o dezbatere pe probleme de educație și economie.

Vizita este organizatăcu sprijinul Fundației „Mișcarea Populară”, iar președintele Partidului Mișcarea PopularăArad, Florin Remețan, a declarat corespondentului MEDIAFAX căBăsescu va fi întâmpinat de membri și simpatizanți atât ai fundației, cât și ai partidului.

„Având în vedere căpartidul nostru are o relație strânsăcu fundația, cea care a stat la baza Mișcării Populare, e firesc săfim prezenți la un eveniment organizat de fundație. Vom fi prezenți membri și simpatizanți care îl vom întâmpina pe șeful statului și vom vizita împreunătârgul”, a spus Remețan.

Traian Băsescu este nașul de cununie al primarului Aradului, Gheorghe Falcă, acesta fiind căsătorit din 2002 cu fiica lui Gheorghe Seculici, pe atunci lider județean al PDL.

Vineri și sâmbătă, CCIA va organiza, la Expo Internațional Arad, târgul de educație și locuri de muncăEDU2JOB, aflat la prima ediție.

„Este un eveniment cu profil generalist, adresându-se mai multor domenii de activitate și oferind numeroase oferte de educație. Expozanții vor pune la dispoziție un număr impresionant de locuri de muncăși oferte de educație, atât pentru țara noastră, cât și pentru străinătate. Vor participa angajatori de top, universități de elită, licee de renume, care vor pune la bătaie oportunități atractive pentru publicul vizitator”, a declarat Gheorghe Seculici.

La târg și-au anunțat prezența peste 30 de companii, 20 de facultăți aparținând unor universități din vestul țării, 30 de licee, precum și consultanți care vor prezenta celor interesați ofertele internaționale de locuri de muncăși educație.

Duminică, la invitația Fundației Mișcarea Populară, șeful statului este așteptat la o dezbatere la Timișoara, alături de Elena Udrea, Emil Boc și Marian Preda.

Președintele PMP – filiala Timiș, Radu Lambrino, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, căFundația „Mișcarea Populară” l-a invitat pe președintele Traian Băsescu săparticipe la o dezbatere care va avea loc la Timișoara, duminică, la Centrul Regional de Afaceri.

„Președintele Traian Băsescu este invitat de Fundația «Mișcarea Populară» săparticipe la o dezbatere pe tema «Continuarea modernizării statului pe domeniile educație, sănătate și administrație publică. Dezbaterea va avea loc la Centrul Regional de Afaceri, unde sunt așteptați săparticipe sute de oameni, inclusiv din zona societății civile”, a declarat Radu Lambrino.

Potrivit sursei citate, la dezbatere sunt invitați săparticipe și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, deputatul Elena Udrea și decanul Facultății de Sociologie din cadrul Universității București, Marian Preda.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, la Cotroceni, căFundația Mișcarea Popularăi-a transmis o invitație la dezbateri, în perioada următoare, pe trei teme: continuarea reformei statului în sănătate, educație și administrație publică, el dând asigurări căva participa la aceste dezbateri.

„Sunt exact teme europene, teme care ne sunt reclamate a le aduce la îndeplinire și sunt în diverse stadii. Sau integrarea tinerilor în piața muncii prin crearea de noi locuri de muncă, investiții și creștere economică- este o altătemă. Cred căe de mare interes pentru tineret aceastăa doua temă. Sau reforma clasei politice, statul de drept și lupta împotriva corupției. Văasigur căvoi participa la aceste dezbateri organizate de Fundația Mișcarea Populară. Și vreau săfie foarte clar, le consider teme de interes public și președintele își va exprima punctul de vedere pe aceste teme, mai ales căau fost și temele mele în timpul mandatelor”, a afirmat șeful statului.

Comments

comments

About the Author