Tragedie aviatică! Un Boeing al Fly Dubai s-a prăbușit – 61 de morți

Posted on mart. 19 2016 - 9:57pm by petre

Un avion de pasageri s-a prăbușit, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pe aeroportul din oraÅŸul rus Rostov-pe-Don, incidentul soldându-se cu moartea celor 61 de persoane aflate la bord, anunțăautoritățile ruse, conform BBC News online.

Avionul de tip Boeing 737-800, aparținând companiei FlyDubai, s-a prăbușit la aterizare, în jurul orei 3.50 (2.50, ora României), pe aeroportul din oraÅŸul rus Rostov-pe-Don.

Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) și avea la bord 55 de pasageri și ÅŸase membri ai echipajului. Autoritățile ruse au anunțat cănu existăsupraviețuitori.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusăși vântul bătea puternic în zona aeroportului din Rostov-pe-Don.

Potrivit unor informații neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmatăde un incendiu. Piloții ar fi renunțat la încercarea inițialăde a ateriza, zburând circa douăore în jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.

Printre pasagerii se aflau în total 18 bărbați, 33 de femei și patru copii. Înmare parte, aceștia erau familii de ruși care se întorceau din concediul de odihnă. Se mai cunoaște căprintre pasageri se aflau 5 străini: trei ucraineni, un cetățean al Uzbekistanului și unul al Indiei.

Compania FlyDubai a confirmat producerea unui „tragic accident” în sudul Rusiei.

Comments

comments

About the Author