Totul despre Pokemon Go! Cum se joacă și ce este Pokemon VIDEO tutorial

Posted on iul. 21 2016 - 12:46pm by petre

“Pokemon GO„ aduce lumea jocului în lumea realăutilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal.

Proiectul “Pokemon GO„ a fost inspirat prima dată de gluma pe care a făcut-o compania de 1 aprilie 2014 când a ascuns monștrii Pokemon în hărțile de la Google Map, a spus un membru al echipei Niantic, Masashi Kawashima.

Pokemon Go a fost lansat în marea majoritate a lumii la începutul lunii iulie 2016 și este un joc care se folosește de GPS și de ceea ce se numește realitatea augmentată pentru a umple mediul înconjurător de monstruleții virtuali din vechile jocuri de cărți.

ÎnPokemon Go trebuie să te plimbi cât mai mult pentru a prinde pokemoni, pentru a crește în nivel și pentru a te lupta cu alți maeștri.

Cum se joacă Pokemon Go

Dacă vrei să fii pregătit pentru momentul în care Pokemon Go va putea fi descărcat și din România, sau pur și simplu ești curios „cu ce se mănâncă„, iată un foarte scurt ghid privind gameplay-ul și povestea.

Înmomentul în care intri prima dată în joc, ești pus să îți faci un cont, sau să afiliezi contul de Pokemon Go cu cel de Google. Acolo se va salva tot progresul tău, astfel încât, dacă vei vrea să te joci și pe alt dispozitiv, vei putea face asta, fără să pierzi tot progresul. După asta, îți vei putea personaliza avatarul. Nu ai foarte multe opțiuni la dispoziție, dar vei putea schimba culoarea pielii, a părului și a ochilor și vei putea alege din câteva ținute, pentru a te deosebi de alți jucători.

După partea de persoanlizare, poți începe să joci. Vei primi un scurt instructaj de la profesorul Willow după care te vei trezi în joc, cu personajul situat în mijlocul unei hărți. Acea hartă nu este una fictivă, ci chiar harta cu zona în care te afli în acel moment. Pokemon Go se folosește de API-ul Google și de GPS pentru a te transpune în joc. Inițial, vei avea de ales între Charmander, Squirtle și Bulbasaur, dar dacă vrei să începi jocul cu Pikachu, poți face asta mulțumită unui truc.

Pentru a începe Pokemon Go cu Pikachu, trebuie doar să te îndepărtezi de ceilalți trei pokemoni – adică să mergi (fizic) în orice direcție – și să aștepți ca Charmander, Squirtle și Bulbasaur să ajungă lângă tine iar. Trebuie să faci asta de patru ori, iar după aceasta vor fi acompaniați de Pikachu, pe care îl poți prinde.

Cum prinzi pokemoni în Pokemon Go? Destul de simplu: odată ce un monstru a apărut pe hartă, lângă tine, apeși cu degetul pe el, după care va apărea un modul special de capturare. Mulțumită modulului de realitate augmentată, vei putea vedea creatura prin lentila camerei, suprapusă pe mediul înconjurător. Cu toate că acest mod este foarte distractiv, ai posibilitatea de a închide acest mod (apăsând pe un glisor din partea de dreapta sus), în cazul în care vrei mai mult acuratețe (pokemonul nu se va mișca pe ecran, ci va rămâne fix, pe grafica jocului). Vei observa o „pokeminge„ în partea de jos a ecranului și pentru a captura monstrul, va trebui doar să o glisezi înspre el, aruncând-o. Pentru a-ți asigura reușita, cel mai bine e să ții apăsat pe minge pînă când cercul din jurul pokemonului devine mai mic. Culoarea cercului variazăîn funcție de puterea fiecărui monstru (cei cu verde sunt foarte ușor de capturat, cei cu galben s-ar putea să-ți scape din bilă, iar cei cu roșu trebuie capturați fie în bile speciale, fie calmați cu ajutorul unor fructe).

Odată capturat, pokemonul va apărea în „pokedex„, dar și într-un inventar în care vei putea să-i vezi abilitățile și statisticile legate de viață și putere. Tot acolo vei și putea să evoluezi pokemonii. Pentru a putea crește rangul unui pokemon, trebui să ai bomboane speciale pentru fiecare în parte. Acestea le obții capturând mai mulți pokemoni de același fel. De asemenea, poți obține bomboane transferându-i pokemoni doctorului Willow. De exemplu, dacă ai mai mulți Ratata, îl poți păstra pe cel mai puternic (cel cu Combat Strength mai mare) și pe restul îi poți transfera, ca să îl poți evolua pe cel rămas.

De fiecare dată când capturezi pokemoni sau îi evoluezi, primești experiență și crești în nivel. Pe măsură ce înaintezi, pokemonii pe care îi vei descoperi vor deveni mai variați și mai puternici și vei avea acces la diverse echipamente mai avansate. Înplus, odată ajuns la nivelul cinci, te vei putea alătura unei echipe (Galbenă, Roșie sau Albastră) și vei putea începe să te lupți cu alți jucători, la sălile de antrenament (Gym). Aceste săli sunt controlate de inamici și va trebui să alegi pokemoni pe care să îi arunci în bătălie cu cei lăsați să vegheze asupra locului. Dacă reușești să bați toți pokemonii de la o salăde antrenament și să îi scazi reputația suficient, o vei controla tu și vei primi bani (monede) pentru ea.

Nu uita să treci pe la Pokestop-uri, ca să te alimentezi cu pokebile și poțiuni de regenarare, dar și cu ouă. Legat de ouă, ai la dispoziție incubatoare în care le poți plasa pentru a le cloci și pentru a obține pokemoni noi. Cum le clocești? Mergând. Sub fiecare ou scrie de cîți kilometri ai nevoie pentru a le sparge, iar eu te sfătuiesc să te concentrezi pe cele cu 5 sau 10 kilometri, având în vedere că pokemonii din ouăle cu 2 kilometri sunt slabi și probabil se vor afla deja în inventarul tău.

Acestea sunt doar sfaturile de bază, iar strategiile le puteți descoperi voi în timpul jocului.

La ce să te aștepți după ce ai instalat Pokemon Go în România

Înprimul rând, așteaptă să parcurgi distanțe foarte mari pe jos. Jocul știe când te deplasezi cu o mașină sau cu mijloacele de transport în comun, pe baza vitezei cu care te miști. Ce înseamnă asta? Că dacă vrei să avansezi și să ai o colecție considerabilăde monștri s-ar putea să te trezești cu dureri. Cei de la Gizmodo au făcut o colecție de tweeturi publicate de cei care vor să devină maeștri pokemon. Înacestea, ei se plângă de febră musculară și de dureri de tendoane. „Am făcut o plimbare de o oră cu bicicleta ieri, pentru Pokemon Go, iar acum mă dor picioarele. Nu am mai mers pe bicicletă de patru sau cinci ani„, spune unul dintre jucători. „Tălpile și picioarele mă dor foarte tare de la Pokemon Go. Am dormit doar o oră, dar am preluat o salăde antrenamente și am crescut cinci niveluri, așa că a fost o zi bună„, spune jucătoarea Nalana. Majoritatea tweeturilor vorbesc despre dureri de picioare, și unii utilizatori realizeazăcă nu sunt în cea mai bună formă dacă au febră musculară de la o plimbare de câteva ore. Găsiți mai multe tweeturi în acest articol.

Înal doilea rând, Pokemon Go consumă foarte multă baterie. Având nevoie de o conexiune permanentă la internet și la GPS, nu ar trebui să mire pe nimeni acest lucru. Mai ales dacă luăm în considerare că progresul este înregistrat doar cât timp aplicația ruleazăpe ecran. Un sfat ar fi să dezactivați modulul de realitate augmentată. Acesta se folosește de camera foto și consumă și el destul din energia telefonului. Din fericire, un utilizator Reddit (cu username-ul throwaway96388) a găsit un truc simplu pentru conservarea bateriei și a consumului de date. Acesta a recomandat jucătorilor Pokemon Go să descarce hărțile de pe Google și să le folosească offline. Aparent, după ce au încercat metoda, mai mulți oameni au descoperit o îmbunătățire remarcabilă. Asta nu înseamnă că bateria supraviețuiește mai mult de șase ore de utilizare continuă, dar pentru un fan înrăit, orice minut poate însemna un pokemon în plus.

sursa: Playtech.ro

Comments

comments

About the Author