Top 10 al ziarului Timisoara (3)

Posted on sept. 23 2010 - 3:18pm by petre

Situatia actuala a tarii, consecinta guvernarilor din ultimii 20 de ani

Reformele necesare, care au fost aplicate in sfarsit, partidele de opozitie ipocrite sau poate chiar saracia din Romania, au scos miercuri… 9.500 de oameni din toata tara in Bucuresti la manifestatii antiguvernamentale

A.Lipsa unei adevarate vointe politice a tuturor guvernarilor din ultimii douazeci de ani (fara exceptie) de a reforma intr-adevar tara in avantajul majoritatii cetatenilor sai! De ce? Deoarece astfel nu s-ar fi putut devaliza bogatia tarii.
B.Promulgarea si aplicarea frauduloasa a Legii 12 din 1990, prin care toti primarii de comune au putut deveni mici baroni care si-au facut de cap cu terenurile de sub jurisdictia lor.
C.Promulgarea si aplicarea frauduloasa a metodei de privatizare MEBO prin care toti sefii, cei mai multi de dinainte de 1998, au pus mana pe majoritatea intreprinderilor si cooperativelor din tara, ducandu-le la faliment, in loc ca respectivele obiective sa fie scoase la LICITATIE cu STRIGARE, transparente si mediatizate la maximum, atat intern, cat si international, ca astfel sa ajunga in mana unor adevarati intreprinzatori interni sau externi, care prin munca lor ar fi facut ca respectivele intreprinderi si cooperative sa aduca mai multe venituri la bugetul tarii.
D.Acceptarea tacita a clasei politice a marilor fraude fiscale, ca de exemplu tigari, bauturi alcoolice etc, care nu se mai termina de douazeci de ani.
E.Intreprinderile statului scapate de privatizarea MEBO au fost vandute aproape in exclusivitate impotriva intereselor tarii si pentru interesele… comisioanelor.
F.Achizitiile total scapate de sub control exemplul cel mai elocvent fiind frauda de milioane de euro de la CFR Calatori creata de Necolaiciuc in majoritatea intreprinderilor de stat, unde aproape intotdeauna preturile de achizitie au fost mult mai mari decat preturile pietei, bineinteles in schimbul… comisioanelor pentru anumite persoane cu putere si impotriva intereselor celor douazeci de milioane de prosti, care in fond erau adevaratii proprietari ai banilor bugetari.
G.Lipsa absorbtiei de fonduri europene, deoarece persoanele politice care se afla in functie de decizie pun, fara tagada, bete in roate proiectelor impotriva intereselor tarii in care nu sunt si ei… parte.
H.Angajarea fara control in administratia statului a foarte multi oameni (bineinteles dupa metodele balcanice binecunoscute) fara ca economia statului sa poata finanta aceste cresteri de personal. Exemplul concludent: la terminarea guvernarii Nastase, in anul 2004, existau 900.000 de angajati la stat si la terminarea vestitei guvernari Tariceanu, care a reusit sa guverneze cu 20% (!) s-a ajuns la aproximativ 1.400.000 de angajati la stat.
I.The last but not the least
Motivul grevelor recente din toata tara
Promisiunile false, nesustenabile politic din absolut toate partidele in multele campanii electorale, de marire a salariilor, a sporurilor, a pensiilor etc.
Si deoarece, din pacate, pensionarii formeaza cea mai fidela masa electorala, bineinteles ca ei au ajuns sa fie cei mai pacaliti. Si nu doar de guvernele Boc din ultimii doi ani, ci de toata clasa politica din ultimii… douazeci de ani.
Astfel, in anii 90 angajatii de la firmele duse in faliment au fost scosi la pensie… anticipat, in loc sa fie reciclati sau sa isi caute un alt loc de munca. In acesti ani de tranzitie originala si prelungita, milioane de persoane, justificat sau nu, au iesit in pensii de boala.
Iar infiintarea pensiilor minime, care in fond a fost o actiune sociala pozitiva, ar fi trebuit sa fie considerata ajutor social si sa nu consume fonduri din cel de pensii.
Din toate aceste motive, pensiile au crescut pana au ajuns sa nu poata fi sustinute de economia tarii, iar daca intr-adevar nu se va face o reforma adevarata, in viitor vor fi si mai nesustenabile.
De ce?
In incheiere, va explic simplu si pragmatic:
In judetele Giurgiu si Teleorman, numarul pensionarilor (de toate felurile) este… DUBLU (!) fata de numarul salariatilor prin ale caror contributii se suplimenteaza finantarea necesara fondului de pensii.
Iar in doua treimi din judetele tarii, numarul pensionarilor il depaseste pe cel al angajatilor.
Quod Erat Demonstrandum!
Din pacate, perspectiva viitoare este si mai sumbra daca nu se va face in sfarsit o reforma intr-adevar reala. Iar vina nu va fi doar a guvernelor Boc care au fost la volan doar un an si jumatate, ci a tuturor politicienilor care au fost la volan in ultimii douazeci de ani.

2
Asta da stat de drept
DNA sesizeaza si acuza magistratii Consiliului Superior al Magistraturii, ii disculpa si ii albeste

a)CSM respinge acuzatia DNA impotriva fostului sef al Parchetului Curtii de Apel Galati, Dinu Galca, accidental fratele fostului presedinte al CSM
b)Procurorii resping cererea DNA pentru sanctionarea disciplinara a procurorului sef al DIICOT Galati, Ion Ciafalon, pentru acte de coruptie. Oare de ce?
c)Presedintele Curtii de Apel Constanta, judecatorul Nicolae Stanciu, raneste grav un cetatean intr-un accident. Procurorii ingroapa insa cercetarea penala a judecatorului.
No comment!

3
De necrezut! Infractorii sunt ajutati de politisti
a)Comisarul Farcasanu de la Sectorul 4 Bucuresti a fost arestat de DNA deoarece a fost prins ca ajuta infractori.
b)De mai mult timp, politistii Adrian Margarit si Daniel Cupe, de la Directia de Crima Organizata din Bucuresti au incercat, pentru 30.000 de euro (!), sa salveze un irakian acuzat de terorism.
c)Zilele trecute, DIICOT a descoperit ca seful unor camatari din judetul Olt, Constantin Enache Mafiotul a fost ajutat cu sarg de doi subofiteri de la Inspectoratul de Politie Olt.
No comment!

4
Lipsa statului de drept al maturilor are efecte negative asupra tinerilor
a)La liceul de Mecanica Fina din Bucuresti, un pusti de 15 ani si-a injunghiat doi colegi de clasa.
b)La Colegiul Energetic din Bucuresti, o tanara de 15 ani, Petronela Mihalache, a fost batuta ingrozitor de doua colege. Motivul a fost ca aceasta nu dorea sa fumeze cu ele.
c)La Liceul Ion Barbu, tot din Bucuresti, un baiat de 17 ani a fost desfigurat fara motiv de cativa colegi.
No comment!

5
Candidatul la presedintie, Dan Diaconescu, sustine ca vilele, iahtul, avionul, elicoperul si masinile de lux pe care le detine le-a cumparat cu credite la banci de 14,5 milioane de euro (!)
Oare care banci acorda astfel de credite la patronii de firme care nu produc profit, dupa cum sunt cele ale lui Dan Diaconescu?

Urmatoarele numere ale topului le puteti citi in saptamanalul Timisoara, care a aparut joi, 23 septembrie.

Comments

comments

About the Author