Timișul, pregătit pentru cea mai sexy vicepreședintăde Consiliu județean, dupăce Grindeanu a scăpat de Bojin

Posted on iun. 23 2016 - 10:28am by petre

Așa cum văspuneam zilele trecute, imediat dupăstabilirea rezultatelor alegerilor pentru Consiliul Județean Timiș, nimeni nu a reușit săobținămajoritatea simplăde 19 mandate din cele 37. PSD-ul cu Sorin Grindeanu în fruntea listei a obținut 16 mandate de consilieri județeni, PNL-ul cu Alin Popoviciu cap de listăa luat 14 mandate, UNPR-ul cu Titu Bojin a obținut 3 mandate de consilieri, ALDE și PMP câte 2 mandate.

Astfel, pentru a obține majoritarea legalăpentru ocuparea funcțiilor de președinte și de vicepreședinți ai CJ Timiș, partidele care au intrat în consiliu au trecut la negocieri.Roxana Iliescu 1

ÃŽntr-o primăfază, PSD și UNPR au anunțat, în mod oficial, căajunseserăla un acord, care prevedea căSorin Grindeanu urma săfie președinte iar cele douăposturi de vicepreședinți urmau săfie alocate consilierilor UNPR, Titu Bojin și Viorel Matei, ambii ex-pesediști de frunte.

Roxana Iliescu 2

Aceastăînțelegere părea săfie în logica alianței PSD-UNPR de la București dar, așa cum se întâmplăîn politica românească, totul s-a dat peste cap în utima clipă.

Roxana si Grindeanu

Informațiile despre o alianțăUNPR-PNL la nivel național au făcut ca, la Timișoara, taberele săse schimbe brusc, astfel căPSD-ul lui Grindeanu s-a lepădat de Titu Bojin și a făcut alianțăcu ALDE și PMP.

Așadar, Sorin Grindeanu ar urma săfie noul președinte al Consiliului Județean Timiș, alături de Roxana Iliescu, vicepreședinte din partea PMP și Traian Stancu, vicepreședinte din partea ALDE.

CJT Sala Plena

Partea bunăa aceste combinații politice este căTimișul s-a ales cu, probabil, cea mai frumoasăvicepreședintăde consiliu județean din țară.

Din păcate, ședința de constituire a noului Consiliu Județean Timiș, programatăpentru joi dimineață, nu a putut fi ținutădin lipsăde cvorum, consilierii PNL și doi dintre consilierii UNPR absentând în bloc. Singurul „opozant„ prezent a fost Titu Bojin, încăpreședinte al CJT, și Viorel Coifan rătăcit pe acolo, dar care a plecat repede când a aflat căpartidul său boicoteazăședința.

Așa că, exact cum spuneam la începutul campaniei electorale, văpupăTitu!

Comments

comments

About the Author