Sebastian Spanache Trio lansaza albumul “A Pasha’s Abstinence„

Posted on apr. 22 2014 - 2:57pm by aaevfzauf

Trio-landscapeDupănici un an de la primul album, grupul timișorean Sebastian Spanache Trio a lansat în data de 20 aprilie 2014 cel de-al doilea album oficial, intitulat „A PASHA’S ABSTINENCE„. Cele nouăcompoziții proprii se pot asculta și descărca de pe noul site al trupei,  www.sebastianspanachetrio.com. Varianta fizicăa CD-ului va fi lansatăprin casa de discuri Fiver House Records și poate fi achiziționatăîn cadrul concertelor de lansare și de promovare sau de pe siteul trio-ului și, în curând, din librăriile Cărturești și Librarium.

          Primele douăconcerte de promovare au loc în Budapesta (Fat Mo’s – un club foarte în vogăla ora actuală) și Szeged (Jazz Kocsma), în data de 23 respectiv 24 Aprilie, urmând ca în data de 25Aprilie trioul săsusținăun concert inedit în Timișoara, pe Podul “Eiffel„ (Podul de Fier). Acest concert aduce și o premeriănațională, Sebastian Spanache Trio fiind prima trupă (de orice gen) din România care va oferi publicului un concert cu sistem “silent„, pe principiul “silent disco„, adicăîn căști. Evenimentul este realizat cu sprijinul PLAI, Music Service, HDV Studio, Becherovka, Silent Dance si PR Beta Agency.

Turneul de promovare a noului album continuăcu:
28Aprilie: G Festival, Odorheiu – Secuiesc, un festival mic care adunănume mari din multe genuri muzicale. Evenimentul se desfășoarăîn cafeneaua G-Spot;

 29Aprilie: PrefațăAlba Jazz Fest – Internațional Jazz Day. Evenimentul se desfășoarăla Palatul Apor din Alba-Iulia.
 30Aprilie: Jazz Compas Live in Museum – Palatul “Șuțu„, București. Eveniment realizat de Revista Jazz Compas.
 6Mai: Student Jazz Fest – Tîrgu-Mureș, unde Sebastian Spanache Trio sunt invitați săsusținăun recital dupăconcursurile din timpul zilei, în clubul Jazz & Blues.
 7Mai: Casa Potpourri – Cluj. Potpourri este o casădestinatăartelor, evenimentelor culturale și activităților de orice fel.
 8Mai: Atrium Classic Café . Una dintre cele mai frumoase cafenele și club cu concerte de jazz, Atrium Classic Café se aflăîn Casa Luxemburg din superba “Piața Mică„, lângăPodul Minciunilor, Sibiu.
         Alte concerte vor fi anunțate în curând, pe siteul oficial și pe pagina de facebook a grupului timișorean. Întoamna acestui an, Sebastian Spanache Trio va susține un turneu european de promovare a noului disc, cu concerte în cluburi de renume pentru scena de jazz din Europa.
         Revenind la proaspătul lansat album, „A Pasha’s  Abstinence„ beneficiazăde o sumedenie de invitați, cu renume internațional:
         – Joanna Kucharczyk – vocal. Joanna locuiește în Varșovia (Polonia) și activeazăde multăvreme pe scena de jazz poloneză. Momentan face parte din grupul electro-acustic Private Silence și conduce propriul său cvartet – Joanna Kucharczyk Quartet – cvartet care a lansat în toamna anului trecut albumul de debut, conținând compozițiile acesteia. Joanna a câștigat anul trecut premiul pentru „Cel mai bun solist vocal„ în cadrul Concursului Internațional Johnny Răducanu de la Brăila;
         – Alex Simu – clarinet sopran. Născut la București, la vârsta tînărăde 22 de ani, a începutul studiul la Prince Claus Conservatory in Gronigen,  Olanda. Urmând o carierăinternațională, a continuat studiile la Conservatorul din Amsterdam și Manhattan School of Music în New York. 2010 albumul de debut cu Arifa “Beyond Babylon„ a fost votat ca cel mai bun disc de world music produs în Olanda.
         – George Dumitriu – chitara. Chitaristul băcăuan George Dumitriu, rezident în Amsterdam, a studiat arta jazz-ului în Olanda și în New York cu muzicieni recunoscuți pe plan internațional. A participat la evenimente importante, de menționat Cairo Jazz Festival, Skopje Jazz Festival, Jazzkaar Tallin (Estonia), Jazzycolors (Paris), Ljubljana Jazz Festival, 12Points Festival Dublin. Activezăca lider al propriului trio – DUMItRIO – cu care urmeazăsălanseze albumul de debut – „Future Nostalgia„.
         – Berti Barbera – Berti are la activ un CV foarte impresionant, fiind atât un percuționist foarte versatil cât și un vocalist de renume, colaborând cu nume proeminente din industria muzicalăromânească. Periodic, a scris și scrie în continuare articole cu și despre muzicăpentru numeroase reviste românești de specialitate. De asemenea, a susținut multe workshop-uri și conferințe despre diferite subiecte și teme legate de muzică.
         – Piesa care numește albumul – A Pasha’s Abstinence – beneficiazăde un cvartet de coarde, format din: Cătălina Trincă – vioara, Otilia Marița – vioara, Iuliana Birtea – violăși Lidia Cosmin – violoncel.
         Conceptul acestui album este redat de introducerea foarte subtilăa elementelor muzicii traditionale otomane în muzica celor trei muzicieni, o culturăcare a influențat atât de puternic muzica tradiționalăromâneascăcât și cultura româneascăîn sine.

           Sebastian Spanache Trio a luat naștere în a doua jumătate a anului 2011 și este format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabas, chitarăbas) și Radu Pieloiu (tobe, percuție).

Pentru mai multe detalii despre activitatea trioului pânăîn prezent, vărugăm săvizitați siteul oficial, sau pagina de facebook.

 Site oficial: www.sebastianspanachetrio.com
Facebook: www.facebook.com/SebastianSpanacheTrio

Comments

comments

About the Author