Timișoara teatralătrece cu brio TESZT-ul pasiunii pentru teatru

Posted on mai 16 2016 - 9:27pm by petre

Publicul timișorean trece cu brio TESZT-ul pasiunii pentru teatru și pentru festivalul care aduce spectacole din 10 țări în acest an și mii de spectatori la fiecare ediție. Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely„ Timișoara anunțăepuizarea abonamentelor TESZT10, care asigurălocuri la 10 dintre spectacolele invitate în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT din 22-29 mai 2015. Publicul poate alege însăabonamentul TESZT 5, cu bilete la cinci dintre spectacolele invitate, la alegere, cu 100, respectiv 60 de lei.statul

Și pentru căbiletele se vând ca pâinea caldăîntr-o lume flămândăde teatru bun, iar multe dintre spectacolele acestei ediții sunt deja sold-out, trei reprezentații au fost incluse suplimentar în programul festivalului TESZT, pentru a veni în întâmpinarea cererilor publicului. Așadar, producția bulgarăStatul„, povestea unui protest radical conceputăde Alexander Manuilov, va putea fi urmărităluni, 23 mai, de la ora 23:00, în Sala Studio, în limba maghiară. Marți 24 mai, de la ora 14, va avea loc reprezentația în engleză, iar de la 16:00, are loc cea de-a treia reprezentație, în limba romînă.

O altărecalibrare, spre mulțumirea spectatorilor, a programului inițial, este căspectacolul sloven „a doua oarăva avea douăreprezentații în 29 mai, de la ora 15:00 și de la 17:00, ambele în Sala Studio. Acest performance solo scris, regizat și jucat de Simona Semenič este susținut de artistăsimultan în limbile romînă, englezăși maghiarăpentru audiența TESZT.

Spectacolul „7 Promises„, creat și jucat Davis Freeman și Jerry Killick, producție Random Scream Bruxelles, va fi susținut în 28 mai, de la ora 22, nu în sala Studio, ci în Sala Mare a Teatrului Maghiar, pentru căshow-ul despre cei doi activiști ecologiști care cer publicului sătransforme spusele lor în acțiuni este deja în top-ul alegerilor spectatorilor TESZT. Spectacolul este jucat în engleză, cu intepretare simultanăîn românăși maghiară.

Biletele în Sala Studio costă20, respectiv 10 lei, cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari și posesori de Kult Card. La spectacolele din Sala Mare și cea a Cercului Militar (Piața Libertății), biletele costă30, respectiv 15 lei, cu reducere. TESZT 5 conține 5 spectacole invitate, la alegere , cu 100, respectiv 60 de lei.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate online sau de la casieria Teatrului de pe str. Alba Iulia nr.2, l-v, 16:00- 19:00.

A noua ediție a Festivalului Euroregional de Teatru TESZT organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely„ aduce în Timișoara spectacole din zece țări: Serbia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Croația, Italia, Portugalia, Bosnia și Herțegovina, Belgia și Macedonia. Programul complet al festivalului și detalii captivante despre spectacole se pot vedea pe www.teszt.ro.

Comments

comments

About the Author