Timisoara s-a infratit cu orasul peruan Trujillo

Posted on sept. 9 2010 - 1:03pm by petre

Gheorghe Ciuhandu a semnat Acordul de infratire cu E.S. Ernesto Pinto-Bazurco Rittler


Ceremonia oficiala de semnare a Acordului de infratire a orasului de pe Bega cu orasul Trujillo s-a desfasurat ieri, in prezenta primarului Gheorghe Ciuhandu, a viceprimarilor Adrian Orza si Sorin Grindeanu, a prefectului de Timis Mircea Bacala, precum si a unei delegatii oficiale, formate din E.S. Prof. Univ. Dr. Ernesto Pinto-Bazurco Rittler, Ambasadorul Republicii Peru in Romania, Ernesto Pinto-Bazurco Rittler, Armando Lecaros, ata?at comercial Ambasada Republicii Peru in Romania, Rufino Delgado, Manager General Peruvision.
Cu toate ca suntem departati din punct de vedere geografic, ratiunea protocolului se explica atat prin sangele latin, cat si prin latura culturala si economica. Procesul de infratire a inceput in luna mai a anului 2009, insarcinatul cu afaceri al Republicii Peru a facut o vizita la Timisoara, cand s-a propus infratirea. Astfel s-a cautat sa se identifice domenii de interes comun, urmand ca in iunie sa se adreseze o scrisoare de intente Ambasadei Peru, in care ne-am exprimat intentia de a dezvolta acest parteneriat. In luna martie a acestui an, ambasadorul a efectuat o vizita la Timisoara, dupa care au fost informati de intentia lor de a adera la acest parteneriat. Am discutat propunerea si s-au demarat procedurile legale, astfel incat intelegerea va stabili un cadru general al relatiei de cooperare in spiritul bunei intelegeri, precum si a valorilor morale si culturale, a declarat Gheorghe Ciuhandu.
E.S. Ambasadorul Rittler a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze un consulat onorific al Republicii Peru la Timisoara, transimtand salutarile primarului din Trujillo. Un pact de infratire este ca si o casnicie si semnifica inceputul unei bune relatii. Am inceput foarte bine, pentru ca am trecut de un element foarte important al relatiilor internationale interesele comune si valorile comune. Nu este o intamplare ca cele doua orase s-au infratit. Esentialul este ca avem aceleasi valori, alaturi de un trecut istoric care ne leaga a declarat Rittler.
Am convingerea ca dupa semnarea acestui acord, relatiile vor fi mai multe, ne vom cunoaste mult mai bine, vom vota proiecte in comun iar rezultatele vor fi mai bune pentru ambele parti, s-a exprimat prefectul de Timis, Mircea Bacala, cu referire la eveniment.
Renate Simion

Comments

comments

About the Author