Timișoara găzduiește în aceste zile cea de a X-a ediție a Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia”

Posted on iun. 14 2024 - 12:30am by petre

Lumea este dusă înainte de invenții

Timișoara găzduiește în aceste zile cea de a X-a ediție a Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia”.

Organizat de Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat și Consiliul Județean Timiș, evenimentul se derulează în perioada 13-15 iunie 2024 la Palatul Administrativ și aduce la un loc inventatori, cercetători, reprezentanți ai universităților locale și naționale, institute, companii, dar și persoane fizice interesate de domeniu.

„Suntem onorați să deschidem cea de-a zecea ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara, un eveniment care celebrează inventica, un eveniment care devine o emblemă a orașului Timișoara, dar și o mărturie vie a colaborării între instituții și parteneri. Vor fi trei zile pline de entuziasm, curiozitate, lumină și multă bucurie, exprimându-ne astfel admirația pentru inestimabilele creații ale minții, ale intuiției și inovării umane”, a spus prof.univ. Narcisa Mederle, președinte al Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia” Timișoara, la deschiderea evenimentului.

„Cercetători și dascăli din universitățile timișorene, reprezentanți ai mediului de afaceri și reprezentanți ai universităților din țară sunt prezenți în aceste zile aici și, prin ceea ce facem, încercăm să creem un model pentru generațiile ce vin. Toți cei care sunteți aici înțelegeți cât de importantă este inovația. Faptul că eu stau aici și vorbesc la microfon, faptul că beneficiem aici de o climă controlată și foarte multe altele aduc un plus de valoare calității vieții pentru că au existat oameni ca dvs, care s-au gândit cum să le facă. (…) Eforturile dvs intelectuale și nu numai vor fi prezente pe o platformă astfel încât dacă este cineva interesat de ideea dvs, evident vă poate face o propunere aici sau a începe o negociere pentru invenția, brevetul sau ideea dvs sau poate intra pe o viitoare platformă. Este o altă modalitate prin care dorim să vă susținem. ”, a spus prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara, la deschiderea evenimentului.

Cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” Timişoara aduce la un loc aproape 300 de invenţii din peste 20 de domenii precum alimentație, mediu, medicină, arhitectură, mecanică, informatică, construcții, agricultură, horticultură, sport sau muzică și – în premieră – inventatori din Franţa, Italia şi din alte ţări ale Uniunii Europene.

Comments

comments

About the Author